Válasszak olyan szakot, amihez a kellő tantárgyak kevésbé mennek?

Figyelt kérdés

Erősen gondolkodom azon, hogy villamosmérnöki szakon tanulok tovább.

Ehhez köztudottan, matematika és fizika a legajánlatosabb. Sajnos egyik sem az erősségem, eddig nem is igazán érdeklődtem irántuk, főleg nem a matek után. Viszont a villamosmérnöki szak kifizetődő lenne. Ehhez viszont eléggé meg kellene gyötörnöm magamat mindkét tantárgyból, ha szeretnék egy jó, normális érettségit.

Érdemes lenne belevágni? Mindkét tantárgyból egy gyengébb 4-es vagyok.

Tippeket, ötleteket, linkeket, egyéb anyagokat elfogadnék, hogyan tehetném egyszerűvé a matek/fizika tanulását, hogyan kelthetném fel az érdeklődésemet. Villamosmérnöki szakra járók, mik a tapasztalataitok? Mennyire nehéz, miket tanultok?

2015. ápr. 10. 10:22
 1/9 anonim ***** válasza:
A Villamosmérnökin nagyon nehéz a matematika... Mást kellene választani. Gépész?
2015. ápr. 10. 10:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Az sem lenne rossz, azon is gondolkodtam.
2015. ápr. 10. 10:39
 3/9 anonim ***** válasza:
+vagy, ha szeretsz rajzolni építőmérnök? a vill. matekot azok bírják (még ők is nehéznek érzik), akik tagozatos matematikára jártak, és ott is jók voltak. (az a tapasztalatom, hogy hosszú távon nagyon nem "kifizetődő" az ember természetével szemben menni, nagyon gyötrő. Esetleg mondanál valamit, mi az ami érdekel a kötelező iskolai szinten kívül? mi az, amiért bementél már könyvtárba, utánanézni, hogy is van ez? egy kicsit kuttatál utána, hogy jobban megismerd?
2015. ápr. 10. 10:40
 4/9 anonim ***** válasza:
*kutattál
2015. ápr. 10. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát ha már a középsuliban gondok vannak, akkor elég kemény dolgod lesz. Félévente egy érettséginyi anyagot nyomnak le. Ez nem jelenti azt, hogy ne tudnád megcsinálni, de gyökeres változtatásra lesz szükséged a tanulási módszeredben, és főleg a rászánt időben. Másrészt ennyi erővel infóra is mehetnél, az kevésbé fizikás, és az elhelyezkedési esélyek is jobbak. Akkor viszont a programozásra kell majd rágyúrnod.
2015. ápr. 10. 10:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Rajzban sajnos nem vagyok jó. Biológia, kémia fakultációra jelentkeztem a gimnáziumban, jövő tanévben kezdeném, de nagyon kilátástalannak látom a dolgokat. Biosz emelt szintű érettségi eléggé nehéz, orvos nem szeretnék lenni. Dietetikus és hasonló képzéssel nehéz munkát találni, értelmetlennek tartom.
2015. ápr. 10. 10:48
 7/9 A kérdező kommentje:
A biológia egyébként eléggé érdekel, szeretem, viszont nem látok benne lehetőségeket. :(
2015. ápr. 10. 10:50
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

BME Környezetmérnöki. Ennek a jelentősége a következő időben rohamosan nőni fog. Lehet, hogy még most nem látod, de a világ halálosan szenved az ember támadásaitól. Sok igazán elmélyült hozzáértő változtatásra lesz szükség. A 24.órában vagyunk.:((

Itt nem olyan erős a mat-fiz, a biológia, kémia nagyon kell. És egy felelős gondolkodásmód.

[link]

2015. ápr. 10. 11:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a legutóbbi választ! Igen, gondolkodtam valami környezetvédelmi dolgon is, mivel érdekel, biológiával kapcsolatos.
2015. ápr. 10. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!