Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvehetnek a színművészetire?

Felvehetnek a színművészetire?

Figyelt kérdés
Őszinte leszek. 8 évet végigtáncoltam (társas- és néptáncot). Abbahagytam, de a mozgásom megmaradt, tudok táncolni, csak nem nagyon művelem. Világ életemben szép kiejtési meg szavalóversenyekre jártam, szép eredményeket értem el, akármit meg tudok jegyezni, hangsúlyosan és szépen elmondani. A színészkedéssel sincs különösebb problémám. Színjátszókörbe jártam, de nem ettől tudok színészkedni, a színjátszókör abszolút nem tett hozzá semmit. Egyszerűen csak szerettem/szeretem csinálni, és úgy érzem, megy. 6 évig az iskolai énekkar tagja is voltam, de ott csak dísznek álltam, úgymondottan beleolvadtam a tömeg hangjába. Az éneklés nem megy. Nincs javíthatatlanul szar hangom, csak mint a többit, ezt sem művelem. (A különbség az, hogy ezt speciel soha nem is tettem.) Mindent abbahagytam kb 3-4 éve, mert a tanulmányaim miatt nem jutott időm semmire. 17 éves vagyok. Rájöttem, hogy a színművészetire szeretnék menni. Rengeteg hiányosságom van, de ha ezeket elkezdem most művelni, szerintetek van esélyem a bejutásra? És a hangommal mi a fenét kezdjek? Segítség.

2015. ápr. 6. 14:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Nézd meg, hogy néz ki a felvételi, melyik körben mi a feladat, mit kell csinálni. Ide nem csak a színészkedéshez és szavaláshoz kell érteni, alapvető színházi és közéleti műveltségre is szükséged lesz.
2015. ápr. 6. 15:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Utánanéztem mindennek, ezek tudatában írtam mindezt. Egyedül az 5 dallal van problémám. Általános műveltséggel úgy gondolom korosztályomnak megfelelőlen rendelkezem, sőt, minden nagyképűség nélkül mondom, szerintem picit többet is tudok az átlagnál. Engem az irodalomtörténet, a költészet, a líraiság mind foglalkoztat, élvezettel olvasok bármit ezekkel kapcsolatban. Úgy érzem, van erőm és tehetségem megcsinálni, csak pár biztató szóra van szükségem, és arra, hogy nem hiú ábrándokat követek, és sikerülhet.
2015. ápr. 6. 15:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Azon kevesek közé tartozom, akik viszonylag sokszor eljutnak színházba, a közéletben pedig szűröm az információkat. Nem az érdekel, hogy Kiszel Tündi milyen új naptár készíttet éppen, vagy hogy milyen pletykák keringenek mostanság egy újonnan felkapott netcelebkéről. Etikát az iskolában is tanulok, tudom hol-hogyan kell viselkedni. Nem vagyok neveletlen vagy ilyesmi, és szeretek művelődni.
2015. ápr. 6. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!