Ha elvégzek egy fizetős OKJ tanfolyamot, akkor utána már nem járhatok ingyenesre?
Lehet primitív a kérdés, de szeretném, ha valaki felvilágosítana, hogy is megy ez az OKJ-s dolog. :D
Még csak egy érettségim van és ha jól tudom, az első szakma megszerzése ingyenes 2 éves nappali/esti képzés esetén. Ha ehelyett először elvégzek mondjuk egy néhány hónapos költségtérítéses OKJ-s tanfolyamot, akkor már nem élhetek az ingyenes iskolarendszerű képzéssel ?
De az estire is van egy kis kedvezmény, ha első szakma. Persze egyébként nem egy karrier egyik se, talán csak a szakács, cukrász meg ilyenek, de ilyen kereskedő üzletvezető meg pénzügy-számviteli manager semmit nem ér.
főleg hogy 2 év egy okj akkor már diplomát lehetne szerezni
"főleg hogy 2 év egy okj akkor már diplomát lehetne szerezni"
Megnézném én, hogy 2 év alatt ki végzi el az egyetemet.
"ott is érdemesebb az egyetem"
Orvosnak igen, de ápolóból inkább az okj-st veszik fel dolgozni, mert nem kell neki annyit fizetni. A lakóhelyemhez közeli korházakban is csak okj állás van. Egyedül
Pesten láttam diplomást. Az egyetem ellen szól az is, hogy vagy nem kevés pénzért végzed el költségtérítésesen vagy pedig vállalod röghöz kötést. Az itteni bérekből
ugyan vissza nem fizeted egyhamar a tandíjat. Diplomás képzéssel kezdeni csak akkor érdemes, ha külföld a cél.
"Igaz, nagyon sok bóvli képzés van, de úgy gondolom az egészségügyi szakmák nem éppen ezek közé tartoznak. Legalábbis remélem."
Nem bóvli az eü okj. Fogászati asszisztens, mentőápoló gyógyszertári asszisztens mind okj-s szakma. A legtöbb ápoló is az. Nem hinném, hogy ezek bóvlik. Egyébként
a mérlegképes könyvelő, logisztikus, cukrász, szakács, pék sem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!