Mezògzdasági és élelmiszeripari gépészmérnök felsőoktatási szakképzéséről milyen további lehetőségek vannak?
Például az Óbudai egyetemre, alap-, vagy mesterképzésre átvesznek, miután elvégeztem ezt a szakot? Melyiket lenne érdemes megjelölni? Környezetmérnöki vagy gépészmérnöki? Melyikre nagyobbak az eséllyek?
Előre is köszönöm. Csak komoly válaszokat szeretnék!!!
Ha az Óbudai Egyetemre akarsz menni, akkor felesleges előtte egy mezőgépész OKJ-s szakmát tenned, anélkül is mehetsz oda, persze csak alapképzésre, a mester az csak az alap után van. Amennyiben ez a mezőgépész FSZ agrár képzésnek és nem műszakinak számít (a mezőgépész BSC az pl. agrárnak), akkor még plusz pontot sem ér a felvételinél, mivel a sima gépészmérnöki képzések műszaki képzésnek számítanak.
A környezetmérnök és a gépészmérnök között elég nagy különbség van, arra menj, amelyik jobban érdekel (bár úgy tudom a gépész keresettebb).
Hogy melyikre nagyobbak az esélyeid? Az az adott egyetemtől, és az oda jelentkezettek számától, illetve a hozott pontjaidtól függnek. Nézz régebbi felvételi ponthatárokat, kiindulásnak jó.
Köszönöm a vàlaszt. Természetesen a környezetmérnöki érdekel jobban, mert arra is adtam be a jelentkezèsem, illetve màr egy emelt biosz érettsègim is van.
A mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök az egy màsik lehetősèg, ès igen agrár képzêsi terület. Akkor onnan fok-ròl, csak agrár képzèsi területre lehet tovàbb menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!