Bme gépészmérnök? Van esély bejutni az egyetemre?
Ha tanulok is szerintem akkor sem lenne 98%-os fizika vagy matek érettségi és ezt nem azért mondom,mert nem érdekel,hanem mert tudom,hogy esélytelen! Ha valamit össze is hozok,biztos nem 98% . Külön kell 98%- nak lennie ? Nyelvvizsga nincs.
A Széchenyi egyetemet nèzegettem még, ott a pontok is egy 100-al lejebb vannak 250 körüli . A bejutást is reménytelennek érzem,talán a fizika még könnyebb,de ha valamit nem értek,akkor azt nem fogom,mint matekból az egyenleteket,pedig 800 féle módon próbáltam megérteni.
Ha jelentkezek nyelvvizsgára és pl az angol alapfoknàl 60 pont jár,akkor van már plusz 60 pontom és nem kell 98% os érettségi? Mivel lehet még efféle pontokat szerezni?
Az a 60pont nem az egyetemi felvételire vonatkozik. Középfokú, c tipusú nyelvvizsgára kapsz 28 pontot.
Amúgy nem kell matekból emeltezni. Csinálj gépészeti alapismeretekből emeltet, fizikából meg egy közepet/emeltet. Szakmabelieknek ezek általában könnyedén mennek. Így már elég jól összejöhet a pont. Az emelt szintre +40 pont jár. Mindkét érettségi, ha 90%, akkor azt 4-el kell szorozni, az 360 pont+40 az emeltért. Van így 400 pontod.
Ha van/lesz esetleg egy okj-végzettséget, ami 5-ös kóddal kezdődik, az további 24 pont.
Ne foglalkozz még a nyelvvizsgával, az sokkal megerőltetőbb lenne, mint ez a két érettségi!
Matekból meg tanulj meg integrálni, deriválni, az a minimum, de ezt bárki önállóan meg tudja tanulni készségszinten, nem kell hozzá semmi különösebb dolog (hiába is nyomják sokan a süket dumát...), csak akarat és egy jó szakirodalom.
Bejutni tehát minden esélyed megvan. Bennmaradni majd nehezebb lesz...
50 pont jár már az emeltre. Azért enyhe túlzás, hogy a deriválást és integrálást könnyen el lehet sajátítani segítség nélkül.
Nem lehetetlen a bejutás szerintem egy "gyengébb egyetemre", csak a lelkiismeretességen és akaraton múlik.
Ha a munkádat nem akarod otthagyni, akkor néz levelező tagozatút, biztos van az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!