Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Bme gépészmérnök? Van esély...

Bme gépészmérnök? Van esély bejutni az egyetemre?

Figyelt kérdés
Soha nem voltam kiváló tanuló 3,6-8-as tanuló voltam többnyire. Szakmát tanultam,ezáltal érettségim nincs,viszont ha leteszem,akkor milyennek kéne minimum lennie,hogy nyugodtan bekerülhessek? Gépészmérnökit szeretnék tanulni, a jelenlegi munkahelyemen foglalkoznak ilyennel is és megtetszett. Vagy érdemesebb lenne egy " gyengébb" egyetemet választani?

2015. ápr. 1. 08:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Tavaly 392 volt a ponthatár. Idén is attól függ, hogy hányan, milyen átlagú diákok jelentkeznek, és hány embert vehetnek fel az adott szakra, tehát kiszámíthatatlan kb. A 392 pont az egy 98%-os fizika és matek érettségi, ha van többletpontod pl. nyelvvizsga, az 28 pontot jelent. Szerintem érdemes lenne máshova is beadnod, a gépészmérnöki szak elég keresett manapság, sok helyen jól is tanítják. A gyengébb egyetem, nem feltétlenül jelenti azt, hogy könnyebb is bent maradni. Ha jól tanulsz, ugyanolyan jó szakember lehet belőled.
2015. ápr. 1. 08:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Ha tanulok is szerintem akkor sem lenne 98%-os fizika vagy matek érettségi és ezt nem azért mondom,mert nem érdekel,hanem mert tudom,hogy esélytelen! Ha valamit össze is hozok,biztos nem 98% . Külön kell 98%- nak lennie ? Nyelvvizsga nincs.

A Széchenyi egyetemet nèzegettem még, ott a pontok is egy 100-al lejebb vannak 250 körüli . A bejutást is reménytelennek érzem,talán a fizika még könnyebb,de ha valamit nem értek,akkor azt nem fogom,mint matekból az egyenleteket,pedig 800 féle módon próbáltam megérteni.

2015. ápr. 1. 09:31
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ha jelentkezek nyelvvizsgára és pl az angol alapfoknàl 60 pont jár,akkor van már plusz 60 pontom és nem kell 98% os érettségi? Mivel lehet még efféle pontokat szerezni?

2015. ápr. 1. 09:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Itt már csak a másik és egyben talán egnagyobb gond,hogy nem szeretném ott hagyni a munkámat.
2015. ápr. 1. 10:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Honnan vetted, hogy 60 pont jár egy alapfokra?
2015. ápr. 1. 11:14
 6/7 anonim ***** válasza:
73%

Az a 60pont nem az egyetemi felvételire vonatkozik. Középfokú, c tipusú nyelvvizsgára kapsz 28 pontot.

Amúgy nem kell matekból emeltezni. Csinálj gépészeti alapismeretekből emeltet, fizikából meg egy közepet/emeltet. Szakmabelieknek ezek általában könnyedén mennek. Így már elég jól összejöhet a pont. Az emelt szintre +40 pont jár. Mindkét érettségi, ha 90%, akkor azt 4-el kell szorozni, az 360 pont+40 az emeltért. Van így 400 pontod.

Ha van/lesz esetleg egy okj-végzettséget, ami 5-ös kóddal kezdődik, az további 24 pont.

Ne foglalkozz még a nyelvvizsgával, az sokkal megerőltetőbb lenne, mint ez a két érettségi!

Matekból meg tanulj meg integrálni, deriválni, az a minimum, de ezt bárki önállóan meg tudja tanulni készségszinten, nem kell hozzá semmi különösebb dolog (hiába is nyomják sokan a süket dumát...), csak akarat és egy jó szakirodalom.

Bejutni tehát minden esélyed megvan. Bennmaradni majd nehezebb lesz...

2015. ápr. 1. 11:19
 7/7 anonim ***** válasza:

50 pont jár már az emeltre. Azért enyhe túlzás, hogy a deriválást és integrálást könnyen el lehet sajátítani segítség nélkül.

Nem lehetetlen a bejutás szerintem egy "gyengébb egyetemre", csak a lelkiismeretességen és akaraton múlik.

Ha a munkádat nem akarod otthagyni, akkor néz levelező tagozatút, biztos van az is.

2015. ápr. 1. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!