Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichiáter szeretnék lenni....

Pszichiáter szeretnék lenni. Mik a követelmények? Van esélyem?

Figyelt kérdés
Igazából, még van időm eldönteni, de nem szeretnék egy olyan álmot kergetni ami végül úgyem sikerül. Milyen jó orvosi egyetemek vannak, hova érdemes jelentkezni? Mik a felvételi követelmények? Fizikából egyelőre nem állok jól, (3as vagyok belőle), de mivel még csak tizedikes vagyok, van időm javítani ezen. A biológiát szeretem, de egy emelt érettségihez nagyon keményen kellene tanulnom. A kérdés az, hogy egy nem kiváló tanuló számára mennyire valószínű az orvosira való bejutás, és ott mennyire lesz szükség kémia/fizikára? Nem vagyok az a tanulós típus, de 4,5 körüli az átlagom, bár nemtudom ezt mennyire fogom tudni tartani. És még olyanok véleményére is kívancsi vagyok, akik jelenleg orvosira jártak/ járnak, vagy hozzám hasonlóan ezen az irányon gondolkoznak. Köszönöm!:)

2015. márc. 30. 21:03
 1/6 anonim ***** válasza:

A biológia emelt kötelező. És mellett még vagy kémia, vagy fizika emelt. Ha tényleg orvos szeretnél lenni, akkor még bőven van időd arra, hogy felkészülj ezekre.

Egyetemen lesz fizika is, kémia is, de azért túl lehet élni:)

2015. márc. 30. 22:24
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem vagy tanulós típus és nem tudod, hogy a középiskolában képes leszel-e tartani a 4,5-öt, akkor az orvosi a maga 6+5 évével minden évben többezer oldal bemagolásával nem neked való.
2015. márc. 30. 22:30
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Jahj, ugyan már 80%-os...

Mert egy ember 16 és 18 éves kora között nem változhat, nem? Én se voltam soha tanulós, leginkább azért, mert tanulás nélkül is elég jól teljesítettem, nem éreztem szükségét, hogy sokat szenvedjek. Egyetemen meg láttam, hogy szükség van rá, és változtattam rajta, ennyi.

Nehogy már te megmond egy 16 éves gyerekről, hogy orvosira való-e vagy sem!

2015. márc. 30. 22:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Gimnáziumban a legjobb átlagom 3,9 volt. Idén végzek orvosin, egész egyetem alatt kettő pótvizsgám volt sikertelen vizsga miatt. Ez nálunk kifejezetten jónak számít. Az orvosi kicsit túl van misztifikálva. Ha tudsz logikusan gondolkozni és érdekel a biológia továbbá jó a memóriád, akkor ide való vagy. A fizikatudásod nagyjából itt a kutyát nem érdekli. Ugyan van egy, vagy egyetemtől függően két szemeszter biofizika, de nem egy vészes tárgy egyik egyetemen sem, ráadásul nem kell hozzá túl sok gimnáziumi fizika tudás. A felvételihez kell egy emelt biológia és egy emelt kémia vagy fizika érettségi. Én a kémiát ajánlom, hiszen a fizika nem megy olyan jól és egyetemen a kémia ezerszer hasznosabb. Ami még mindenképpen kell az a jó angol nyelvtudás. Itt úgy állnak mindenkihez, hogy mindenki jól beszél angolul. Egy középfokú nyelvvizsga tehát nem árt angolból.

Magyarországon négy orvosi egyetem van, nagyjából egyforma színvonalon, Pesten, Pécsen, Debrecenben és Szegeden. Azt célszerű választani amelyik városban szívesen tanulnál.

2015. márc. 31. 01:26
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

"Ha nem vagy tanulós típus és nem tudod, hogy a középiskolában képes leszel-e tartani a 4,5-öt, akkor az orvosi a maga 6+5 évével minden évben többezer oldal bemagolásával nem neked való."

Ez pedig úgy baromság ahogy van. Egyrészt az orvosi csak 6 éves. Utána már rezidens orvosként kórházban dolgozol, betegeket kezelsz stb. de van némi oktatás és kisebb a felelősséged, mint a szakorvosnak. Ráadásul egy háziorvos esetében három év a képzés, egy idegsebész esetén pedig ha jól emlékszem hét.

Azokat pedig, akik azt a több ezer oldalt bemagolják ki kellene rúgni az egyetemről, mert ők azok, akik nem orvosnak valók! Az orvoslás nem abból áll, hogy bemagolod, majd visszaböfögöd, igaz az egyetem is inkább az ilyen embereknek kedvez, de meg is lehet őket nézni hatodévben. Többségük elmegy kutatni, mert az önálló orvosi munkához nincs bennük elég logika, patkányfarkat vagdosni meg a hülye is tud. Persze a kutatáshoz is IQ kellene, de az ugye nincs csak jó memória, így marad az, hogy ott végzi a kulimunkát valami jelentéktelen kis munkacsoportban és publikálja ezredik szerzőként a kb. zéró impaktfaktoros cikkeket.

Arról nem is beszélve, hogy kit érdekel milyen az átlaga a gimiben? A gimnáziumi tárgyak jó fele orvosi szempontból tök értelmetlen, ráadásul pontduplázással is be lehet kerülni.

2015. márc. 31. 01:39
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Milyen jó orvosi egyetemek vannak? Szerintem Magyarországon a négy orvosi egyetem ugyanolyan jó. Hol X tárgyat tanítják keményebben, hol Y tárgyat. Mindegyik egyetemen végeztek már kiváló orvosok és a pályára alkalmatlanok is. Inkább az utazgatás, távolság, megélhetés (értsd: kaja ára egy hónapban, albi/kolesz ára egy hónapban...stb) szempontokat tartsd szem előtt.
2015. ápr. 1. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!