Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mentőtisztire szeretnék...

Mentőtisztire szeretnék jelentkezni, de nem tudom, onnan lehet-e PhD-zni, vagy abban az egészségügyi ágazatban válhat -e valakiből Doktor?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok , hogy orvosi után szakosodik valaki oxiológiára, hanem szimpla mentőtiszti után van -e felsőbb képzés?
2015. márc. 30. 12:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

NE agyalj PhD-n.

Pár napja még okj-s ápoló után akartál menni, ott javasolt valaki, hogy menj inkább mentőtisztnek, erre itt az új kérdés.

Annyira nem vagy képben, hogy tragédia.

2015. márc. 30. 16:35
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom miről hadoválsz itt nekem össze vissza honnan szeded egyáltalán, hogy OKJ-ról szerettem volna menni mentőtisztire?! Egyáltalán honnan feltételezed,hogy OKJ-s képzésben valaha is részt vettem???Te tényleg tudat alatt írsz ki ilyeneket? :D
2015. márc. 31. 20:02
 3/11 anonim válasza:
0%

Kérdező... úgy dobálózol itt a különböző képzésekkel,mintha mindegyik csak már attól sikerülne,hogy beiratkozol...

Előbb sikerüljön a FELVÉTELID a főiskolára,előbb legyen meg a neuroanat vizsgád,előbb legyen meg a biokémiád és majd ha a vége felé közeledsz a 4 évnek,majd ráérsz azon gondolkodni h AKARSZ-e még továbbtanulni ezután.

Különben is MINEK akarsz PHD-zni?

2015. ápr. 2. 09:53
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Szegény előttem válaszoló nagyon frusztrált.
2015. ápr. 3. 15:11
 5/11 anonim válasza:
Kedves előző válaszoló,miért lennék én frusztrált, kifejtenéd?
2015. ápr. 3. 21:19
 6/11 A kérdező kommentje:
Csak tájékoztató jelleggel mondom, hogy már bent vagyok , és nem a minimum ponthatárokkal...Meg előzőleg külföldön diplomás ápolóként végeztem...tehát ha arra akarsz rávezetni, mennyire nehéz lesz a dolgom, akkor szólok előre, hogy megvan a neuroanat , biokémia, farmakológia, stb stb is :D Csak egyszerűen a PhD érdekelt...nem a kifogás
2015. ápr. 8. 14:00
 7/11 anonim válasza:

Jaj istenem,ennyi önérzetes embert :)

Kérdező!A kérdésedből NEM derül ki hogy mit végeztél eddig.Azzal kezdted hogy mentőtisztnek akarsz tanulni és hogy utána tudsz-e PHD-zni.

Én erre írtam,h előbb vegyenek fel és végezd el és majd utána gondolkodj a többin.Ezzel mi volt a baj?

Amúgy meg...elég nagy kavar lehet a fejedben és nem igazán lehetsz tisztában a képzésekkel és a munkalehetőségekkel (meg magával az életeddel) hogy ha Te külföldön végeztél mint diplomás ápoló,posztgraduális képzésként mentőtisztit (gondolom költségtérítésesen)akarsz végezni és utána még PHD-zni is akarsz....Mondd már meg kérlek h ennek mi értelme???

Kb 30 éves korodig fogsz az iskolapadban ülni :)))

2015. ápr. 8. 14:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok dolgokkal...Ápoló vagyok, de mentőtiszt szeretnék lenni, és az érdekelt, hogy ETK-n belül( hasonlóképen mint az ápolói szakon) Lehet -e PhD képzést végezni, mert nem találtam róla egyik weboldalon se leírást, hátha akad olyan ember aki eben a kérdésben ténylegesen segítséget tud adni...mert csak ez érdekelt tulajdonképpen...
2015. ápr. 15. 19:48
 9/11 anonim válasza:

akkor ugorjunk vissza az elejére.

Arra tudsz válaszolni hogy mi a szarért ragaszkjodsz ehhez a PHD-hoz?

Most mentőzni akarsz vagy tudományos fokozatokat gyűjtögetni?

Nem tűnik úgy h tisztában lennél a dolgokkal...

2015. ápr. 19. 14:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Attól függetlenül, hogy szerintem sincs túl sok értelme, én azért válaszolnék:

[link]

A mentőtiszti diploma megszerzése után mesterképzésben tanulhatnak tovább a hallgatók, minden egészségtudományi mester képzésben, így MSc fokozatot szerezhetnek, a képzéstől függően 3-6 félév alatt. Ezt követően tud a doktori képzésre (PhD) jelenkezni a hallgató. Lehet ápolástudományi, de ha pl. más társadalomtudományi Msc-t végzett, pl. eü szakmenedzser, stb, akkor más PhD programba (újabb 3 év) is bekapcsolódhat (pl. a Testnevelési egyetemen), tehát még az sem fontos, hogy ápolástudományi doktori programban vegyen részt. De ha jól számolja, ez a mentőtiszti diploma megszerzése után minimum plusz 5 évet jelent. Mindenesetre meg lehet próbálni, a lehetőségek nyitottak.

2015. jún. 1. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!