Mentőtisztire szeretnék jelentkezni, de nem tudom, onnan lehet-e PhD-zni, vagy abban az egészségügyi ágazatban válhat -e valakiből Doktor?
NE agyalj PhD-n.
Pár napja még okj-s ápoló után akartál menni, ott javasolt valaki, hogy menj inkább mentőtisztnek, erre itt az új kérdés.
Annyira nem vagy képben, hogy tragédia.
Kérdező... úgy dobálózol itt a különböző képzésekkel,mintha mindegyik csak már attól sikerülne,hogy beiratkozol...
Előbb sikerüljön a FELVÉTELID a főiskolára,előbb legyen meg a neuroanat vizsgád,előbb legyen meg a biokémiád és majd ha a vége felé közeledsz a 4 évnek,majd ráérsz azon gondolkodni h AKARSZ-e még továbbtanulni ezután.
Különben is MINEK akarsz PHD-zni?
Jaj istenem,ennyi önérzetes embert :)
Kérdező!A kérdésedből NEM derül ki hogy mit végeztél eddig.Azzal kezdted hogy mentőtisztnek akarsz tanulni és hogy utána tudsz-e PHD-zni.
Én erre írtam,h előbb vegyenek fel és végezd el és majd utána gondolkodj a többin.Ezzel mi volt a baj?
Amúgy meg...elég nagy kavar lehet a fejedben és nem igazán lehetsz tisztában a képzésekkel és a munkalehetőségekkel (meg magával az életeddel) hogy ha Te külföldön végeztél mint diplomás ápoló,posztgraduális képzésként mentőtisztit (gondolom költségtérítésesen)akarsz végezni és utána még PHD-zni is akarsz....Mondd már meg kérlek h ennek mi értelme???
Kb 30 éves korodig fogsz az iskolapadban ülni :)))
akkor ugorjunk vissza az elejére.
Arra tudsz válaszolni hogy mi a szarért ragaszkjodsz ehhez a PHD-hoz?
Most mentőzni akarsz vagy tudományos fokozatokat gyűjtögetni?
Nem tűnik úgy h tisztában lennél a dolgokkal...
Attól függetlenül, hogy szerintem sincs túl sok értelme, én azért válaszolnék:
A mentőtiszti diploma megszerzése után mesterképzésben tanulhatnak tovább a hallgatók, minden egészségtudományi mester képzésben, így MSc fokozatot szerezhetnek, a képzéstől függően 3-6 félév alatt. Ezt követően tud a doktori képzésre (PhD) jelenkezni a hallgató. Lehet ápolástudományi, de ha pl. más társadalomtudományi Msc-t végzett, pl. eü szakmenedzser, stb, akkor más PhD programba (újabb 3 év) is bekapcsolódhat (pl. a Testnevelési egyetemen), tehát még az sem fontos, hogy ápolástudományi doktori programban vegyen részt. De ha jól számolja, ez a mentőtiszti diploma megszerzése után minimum plusz 5 évet jelent. Mindenesetre meg lehet próbálni, a lehetőségek nyitottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!