Szerintetek Rendőrnek menjek vagy menjek egyetemre? Pl valamilyen mérnökire?
Jó, azért ne túlozzunk már, a végezz mérnökök 99,9%-a soha nem fog semmiféle autómotort vagy hasonlót tervezni. Elhivatottság sem kell nagyobb, mint a szakok feléhez, vannak olyan ismerőseim akik a BME-n hetente bemennek 2 órára, 1 nap alatt letudják az egyetemet és így is elvégzik, max csúsznak 1 félévet és egyáltalán nem zsenik. Na persze tényleg van olyan, aki bukik mint a sicc, de más szakoknál is ugyan ez van.
De egyébként én is ezt mondom, rohadtul nincs egy súlycsoportban a kettő, sem nehézségben, sem fizetésben. Te tök jól eltervezted, hogy kutyás anyámkínja leszel, de te arról nem is tudsz semmit, hogy nem oda mész ahová akarsz, hanem beosztanak? Mi lesz akkor, ha azt mondják miután végeztél, hogy te egy Borsodi kisvárosban leszel közlekedési rendőr és trafizni fogsz egész nap?
Jajjj, nem akarom ezt huszadjára elolvasni. Igen, tudom, hogy hány órára járnak be, mert egy azaz egy napra jön fel Pestre több ismerősöm és nem levelezőn vannak :D 280-at vesznek fel, ez is szép, de 300-as vagy az alatti ponthatárral nem túl nehéz bekerülni. Abból a 280-ból 100 fő bármelyik másik szakról kihullana előbb-utóbb. Aláírom, hogy biztos nehéz, de azért már ne csináljunk mártírt a mérnök hallgatókból.
"13 as te pozitívan állsz a dolgokhoz? :D amúgy ha elvégzem az ehhez szükséges vizsgákat akkor nagy valószínűséggel oda osztanak be ami a végzettségem."
Oda osztanak be, ahol hiány van. Gondolom baromi népszerű a kutyás járőr dolog (amúgy én még a büdös életbe nem láttam kutyás járőrt, egyáltalán ilyen létezik?), ezért mondom, hogy erre butaság készülni. Mi van ha nem kutyás járőr leszel? Akkor is tetszeni fog?
Kutyát a Készenléti rendőrség használ tömegkezelésnél pl. Sima járőrbe nincs kutyás. És ha szakközepet csinálsz vagy közrendes vagy közlekedési járőr leszel ott ahova kineveznek.
Ha NKE-zel általában az leszel amin tanulsz. De bünügyesként betanulással csinálhatsz közrendes vagy közlekedési munkát is ha kell az ember.
Figyelj,linkeled neked pl. egy áramlástan anyagot,amiből semmi más jegyzet nincs,csak ez a firkálmány,és ezt kell olyan szintre elsajátítani,hogyha lehagysz 2 db vektorjelet jó eséllyel elégtelennel tolhatod haza a biciklit és még legalább 10 ehhez hasonló anyagot tudnék küldeni neked más tantárgyakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!