Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Sokat veszítek, ha nem fejezem...

Sokat veszítek, ha nem fejezem be a 2 éves iskolát, ami most fog végett érni? /részl. Lent/

Figyelt kérdés

Szóval van egy érettségim, ezután 2 éves tanfolyamra(logisztikára) jelentkeztem, ami majd most fog befejeződni!De én egy teljesen új szakmát szeretnék tanulni(kozmetikus)!Most jöttem rá, hogy engem mi is érdekel/érdekelt igazán!De, ha már van egy szakmám, akkor 400e Ft-ot kellene fizetnem a kozmetikus suliba!Ezt nem akarom, mert anyagilag nem áll úgy a családom sajnos!Ha pedig nincs, akkor csak félévente 30 ezret!Ez a logisztika meg egyáltalán nem érdekel, semmit sem ér!Nincs gyakorlat, tanulni sem kell semmit és úgy vagyok 4-es tanuló!

Tehát mi a véleményetek?Egyébként a kozmetikus suliban, így még kapnék családi pótlékot is!

Előre is köszönöm!20L

2010. febr. 17. 18:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Kozmetikusként ma nagyon nehéz megélni, elhelyezkedni. A logisztika jó munkahelyet ad, és hiába nem szereted, hidd el, az lenne a jobb választás, főleg ilyen válságos időkben.

Tudod, egyrészt ma egyre kevesebb nőnek van pénze kozmetikára, és egyébként is, ha valakinél beüt a krach, először a luxuskiadásokat veszi vissza, márpedig a kozmetika egyértelműen luxus-kategória.

2010. febr. 17. 18:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Igaza van az első válaszolónak, viszont az olyan okj-s szakmák, amiknek van főiskolai/egyetemi megfelelőjük általában semmit sem érnek, nem téged fognak felvenni, hanem a diplomást, ne higyj olyasminak, hogy téged, mert neked kevesebbet kell fizetni, hülyeség, logisztikusra nincs szüksége a sarki közértesnek, egy jobb cég meg szóba se áll veled diploma nélkül. Tehát azzal se érsz semmit, így meg legalább azt csinálod, amit szeretnél, sőt a kozmetikával TALÁN tudsz boldogulni, ha lesz egy kis saját köröd, akik járnak hozzád, persze ez idő, és lehet nem jön be, viszont a logisztikával sokat nem érsz, ha nem csinálsz mellé diplomát...
2010. febr. 17. 19:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Kicsit elírtam, szóval nem téged fognak felvenni...bár van rá esély, de szerintem nagyon-nagyon kicsi, és ezt is csak azért mondom, mert azt nem merném állítani, hogy lehetetlen.
2010. febr. 17. 19:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat!Anyukámékkal és a barátommal megbeszéltük!Nem fejezem de a logisztikát, inkább arra megyek ami nekem nagyon-nagyon tetszik!Csak vegyenek fel....!:D
2010. febr. 18. 10:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt tanuld amit szeretsz.

A logisztika nem jó semmire nyelvtudás vagy műszaki ismeretek meg kapcsolatok nélkül. Én is ezt tanulom egyetemen. Már nagyon sokszor megbántam.

2010. febr. 18. 20:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Jól döntöttél :)
2010. febr. 19. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!