Szerintetek idén mik lesznek a "divatszakok", melyeken lesz ismét nagy lesz a túljelentkezés?
Nagyjából hasonló lesz mint a tavalyi. Nemzetközi szakok biztosan. Pszichológia is, meg valószínűleg a jogi is.
A jogot csak azért nem értem, mert manapság teljesen evidens, és tényleg köztudott, hogy nem éri meg jogásznak lenni. Ennek ellenére mindenki oda jelentkezik... Ők tudják.
Kommunikáció, turisztika-vendéglátás, pszichológia, közgazdaságtan, jog, orvosi, nemzetközi kapcsolatok.
Ezek lesznek szerintem.
A kommunikációt mindenki kerülje el, a turisztika-vendéglátás, nemzetközi kapcsolatok mind büfé-aula szak, a pszichológia számomra szintén érthetetlen, mindenki azt hiszi,hogy született pszichológus, de minek? A jog csak a presztízse miatt népszerű, meg, hogy 5 év után odakerül a nevük elé egy dr. titulus, amúgy felejtős. Az orvosit amit egyedül megértem, a legértékesebb és legszebb szak mind közül.
Észrevette igen, csak gyakorlatilag semmit sem érnek vele.
Igaz évek óta majdnem 100-al csökken a felvehető helyek, de az irányszám marad.
A költségtérítésesek lesznek most többen és ennyi. Ugyanannyi jogász fog végezni, vagyis nem lesz jobb a helyzet... ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!