Nem mehetek se tanárképzőre, se óvónőképzőre, mert tesiből fel voltam mentve?
Nem értem, honnan vetted, hogy a tanárképzésre vonatkozna a fizikai alkalmasság. Ott nem kell a gyerekek után futkosni, testnevelés órát tartani nekik.
"ugyanez érvényes,ha diszkalkuliás,diszlexiás vagy diszgráfiás vagy"
- Ilyet a világon sehol sem írnak.
Kedves Kérdező!
A kérdés végül is az, hogy arra a feladatra, amit el kell láss a jövőben, arra alkalmas leszel-e? Tehát alapvető mozgásokra, amik szükségesek az adott munkakör ellátására.
Meg persze az is kérdéses, hogy tanítóképzésre gondolsz vagy tanárképzésre? (mert ez sem mindegy azért).
A kedves második kommentelőnek is idéznék ebből - ez konkrétan az ELTE Tanító- és Óvóképző Karára történő alkalmasságot kizáró okokat sorolja (és kedves második kommentelő - szerintem sejted annak az okát, hogy miért nem lehet "diszes" egy pedagógus).
"Az alább felsorolt egészségügyi okokon túlmenő további kizáró okok:
Diszlexia; diszgráfia; diszkalkulia; súlyos mentális, pszichés zavarok.
Az egészségügyi szempontból kizáró okok:
- a felső és alsó végtagok funkcionális rendellenességei, a statikai rendszer súlyosabb elváltozásai nyugodt állapotban is, melyek miatt a gyakorlati képzés következtében egészségi állapotromlás várható,
- mindennemű szívbillentyű hiba,
- a szív, a vérkeringés és a légzőrendszer olyan egyéb rendellenességei, melyek a fizikai terheléssel is járó óvodapedagógus és/vagy tanítóképzésben a hallgatót gátolják,
- a beszédzónában 30 decibelnél gyengébb hallás,
- a látóélesség mértéke olyan fokú, hogy zavarja a kommunikációban,
- ISHIHARA színlátási teszttel kimutatható színtévesztés,
- térlátás korlátozottsága."
Rendben, csak azt írtad, hogy ilyet a "világon sehol nem írnak", pedig írnak és szerintem abszolút 100%-ban érthető, hogy mi az oka ennek.
Furcsának tartom, hogy egy tanár esetében ez nem kizáró ok, hogy őszinte legyek, de biztosan így van. Viszont a kérdező az óvóképzőről is kérdezett, ott pedig kizáró (ahogy a tanítónál is). Egyébként nincs jelentősége, hiszen a kérdező eleve nem is erről kérdezett:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!