Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha egy viszonylag "gyengébb"...

Ha egy viszonylag "gyengébb" középiskolába járok, akkor ettől függetlenül még lehet esélyem egyetemre?

Figyelt kérdés
Ötös tanuló vagyok, pár tantárgyból vagyok csak négyes, lesz nyelvvizsgám, 11-es vagyok egyébként. Attól félek hogy itt az iskolában nincs megfelelő tanítás..tehát nem tanítanak annyit amennyit kéne, ilyen lehetséges? És hogy mennyi idő alatt lehet felkészülni az érettségire? Nehéz elérni egy legalább 75%-os eredményt? Ajánlott magántanárral foglalkozni?
2015. márc. 20. 17:50
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
A legjobb, ha oda ahová jelentkezni akarsz, oda jársz előkészítőre. (ők tudják, mi a követelmény, és hogy kérik)
2015. márc. 20. 17:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Előkészítő? Mármint egyetemnek az előkészítője? Vagy mire gondolsz?
2015. márc. 20. 17:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Nézegess érettségi feladatsorokat! Azokból le tudod szűrni, milyen jellegű tudásra van szükséged, és ha tényleg okos vagy, azt is meg tudod állapítani, megkapod-e ezt az iskoládban. Sok helyen vannak érettségi előkészítők, ha nem vagy biztos abban, hogy a suli + önszorgalom elég, lehet ilyenekre is járni jövőre.

De tényleg figyelj oda, sajnos nem alaptalan az aggodalmad. Az én húgom idén érettségizik, gyengébb középiskolába jelentkezett anno, azzal a céllal, hogy ha itt jó jegyeket kap könnyen, az motiválni fogja a tanulásra. Így is van, csak éppenséggel hiába ötös egy tárgyból 4. éve, hogyha a próbaérettségik, amiket ír belőle, épphogy kettesek, vagy az sem!

2015. márc. 20. 18:00
 4/10 anonim ***** válasza:
igen, ahová mész: ott kell érdeklődni, a honlapjukon nézd meg, hívd fel őket, van-e felvételi előkészítő! Persze, ez valószínű szeptemberben lesz, de tájékozódni lehet.
2015. márc. 20. 18:07
 5/10 A kérdező kommentje:
Aha..csak az a baj hogy elég drága, 29.000ft/tárgy, bár lehet megéri, nem tudom még..messze van még..kicsit félek emiatt.
2015. márc. 20. 18:07
 6/10 anonim ***** válasza:
24%
(tehát megnézted és van? MEGÉRI! ez megéri - mert ők tudják, mit kérnek)
2015. márc. 20. 18:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy 'tudják, mit kérnek'? Érettségit kérnek, amit úgy sem ők raknak össze, hanem központilag történik a dolog, tehát semmivel sem tudnak személyesebben felkészíteni az érettségire...
2015. márc. 20. 18:15
 8/10 A kérdező kommentje:
Nehéz kérdés ez..
2015. márc. 20. 18:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy sikerülhet! Nézegesd a régi feladatsorokat, és gyakorolj sokat. Nem nehéz elérni legalább 75%-ot, de ez attól is függ, hogy jó vagy-e az adott tárgyból!
2015. márc. 20. 19:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Van olyan aki tapasztalatból beszél? :D
2015. márc. 21. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!