OKJ-s "fotográfus és fotótermék kereskedő" tanfolyam tekintetében van-e valakinek tapasztalata, melyik intézményt ajánlanátok?
alapvetően én is az OKJ korszerűsítéséről írtam. ha már egyszer van és kötelező, akkor legyen értelmes és működjön jól a képzés.
de azzal a megfogalmazással továbbra sem értek egyet, hogy azokat kellene megvédeni, akiknek megvan a végzettsége. szerintem ugyanis csak azokat szabad védeni, akiknek megvan a TUDÁSA.
ismerek olyanokat, akiknek hiába van OKJ papírja, a legbénább amatőr hibákat vétik, közben meg a leghangosabban követelik, hogy márpedig őket védjék meg a papír nélkül dolgozóktól - csakhogy akkor se akarnának velük dolgozni, ha nem volna más.
a számla nélkül fotózást viszont OKJ-től függetlenül is lehetne és valóban kellene is büntetni. de a legtöbb fotóshoz csak úgy az utcáról nem esnek be megrendelők, mint egy kávézóba. ráadásul nem is helyszíni értékesítés történik, hogy kérik a terméket, megkapják és van számla, vagy nincs. így aztán ellenőrizni is sokkal nehezebb.
úgyhogy a probléma gyökere továbbra is az marad, hogy a megrendelők mindent olcsón akarnak megúszni és ez többet számít nekik, mint a minőség. ezen pedig nincs az a törvény és hatósági ellenőrzés, ami változtatni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!