GYES alatt a másod diploma vagy a szakképzés ingyen van?
Sajnos a másod diploma már nem ingyenes. Mivel gyereked van pontosabban GYES-n vagy ezért kaphatsz a felvételin plusz 8 pontot. Az OKJ-s képzéseknek meg egy része lehet ingyenes amennyiben a munkaügyi központ támogatja vagy valamilyen szervezet. Ezeknek ott kell utána nézni ahol és amit szeretnél tanulni.
Remélem segítettem.
Egészen pontosan a 2006/2007-es tanév óta nincs ilyen lehetőség. Csak plusz pontokat ér a felvételin ha GYED-n GYES-n vagy. Tandíjat fizetni kell. Így persze nem éri meg.
Vannak okj-s szakképzések amikért nem kell fizetni GYES-n. De ezeket mindig az aktuális intézményben kell megkérdezni. Szokott a munkaügyi központ is támogatni átképzéseket amik ingyenes kismamáknak. Ott is érdeklődni kell. Úgy tudom egyébként ezek inkább nyelvi képzések és ECDL vizsgára felkészítők. Szóval a másod diploma már nincs ingyen gyerek mellett. ( megjegyzem én még úgy csináltam végig,hogy ingyen volt, de gyak nem volt az sem ingyenes, csak a tandíjat nem kellett fizetnem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!