A Budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban milyen a társadalomtudományos tagozat?
Szia!
Én oda jártam, de matek tagozatra. Az, hogy milyen, nagyon attól függ, hogy milyen tanárokat kapsz. Tanár és tanár között vannak különbségek, és egyénfüggő is (az egyik diákot az egyik, a másikat a másik tanár tudja jobban tanítani).
A wc-ben általában van szappan és wc-papír, a kézszárítók is többé-kevésbé működnek. A menza viszont katasztrofális, de a társaság kedvéért sokan jártak a mi osztályunkból. A csengetési rend tök egyenletes, minden óra egészkor kezdődik és háromnegyedkor van vége.
Mi érdekel még?
Én sajnos azt hallottam, hogy a Fazekasban "csak vicc" a társadalomtudományos tagozat, mert lehet lazulni, és a Fazekas csak a matek/természettudományos tagozatairól lett ekkora neve, és híressége.
Bár nem tudom, nem oda járok, csak ezt hallottam :/
Egyre többen illetik a 'vicc' jelzővel a vitatott tagozatot. Elsősorban egyetértek a kérdező azon kommentjével, miszerint az ország első középiskolájában nem nagyon indul viccből osztály.
Másodsorban pedig igaz, hogy bár a természettudományin több tantárgyat tanítanak (triplaszoros alliteráció!) emelt óraszámban, mégsem őbelőlük lesznek a világ vezetői... utóbbit persze általánosságba véve.
Az egész intézményben erős a matematika oktatása, kivétel nélkül, sajnos (mondjuk én pont szeretem a matekot :) ), ha érti az olvasó, hogy mit nem úsznak meg a társadalmisok.
Összegezve tehát, énszerintem amiért mindenki beállítottságának megfelelően degradálja kis mértékben a másik felet, azért csak azon kommentelő hozzászólása lehet igazán megalapozott, ki utóbbit tapasztalataival is gazdagítja.
Az eredeti kérdésre visszatérve, a szóbeliztető tanárok fogják okítani az egyes tantárgyakat. A magyaros lesz az osztályfőnöknő, a matekos elviekben jó humorérzékkel van megáldva és még jó is (!). Az angol tanárnő pedig nagyon lelkesnek bizonyult számomra, mi alatt annyit értek, hogy nagy odaadással fog edukálni. :)
Én még a történelemre lennék kíváncsi, remélem említésre kerüld majd a témában. ;)
Szia!
Én fazekasos vagyok és nagyon vegyes érzéseim vannak a fazekassal kapcsolatban. Az osztályom nagyon jó mert tényleg össze szokott kis társaságunk van de a miénken kívül csak igen kevésről lehet ezt elmondani. A diákok 70% folyamatosan a tanulással van elfoglalva ami persze nem hátrány de én úgy gondolom valamikor lazítani is tudni kell. Évente van kb "nagy" 2 suli esemény az egyik a fazekas nap(ok) a másik pedig a lúdavató.
A társadalom tudományi tagozata "nem annyira erős" (de mondjk ez a tanároktól függ) . A matek oktatás Azonban a legtöbb tanár kemény és nem ad túl sok engedmény. A tanarok nagyon sokszor azt követelik amit nem is tanítottak meg.
A jövőre induló társadalom tudományos osztalyfőnökről ódákat zengenek... Nagyon jól tanít nincsenek egekbe szökő elvárasai.... stb...
A történelem oktatás teljes mértékben tanár függő de 80% eséllyel jó tanárt kapsz.:) mert kb 2 töri tanár van aki nem olyan híres.
Nyelv oktatást nem részesítik túlságosan előnyben.
Írjatok ha meg valamire kíváncsiak vagytok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!