Gimnáziumi tanát szeretnék lenni mi lenne a dolgom?
Nyolcadikos vagyok..lassan itt az ideje, hogy gimnáziumot válasszak de nem tudom hogy vagy hova !
Ha a képzelet erőmnek teret engedek és dolgozni kezdenék külföldön szeretnék gimnáziumi tanár lenni. Mi is lenne a dolgom valójában nekem hogy ez megvalósuljon ?
Nem főiskola, hanem egyetem. Egyetemen tanárképző, ha gimis tanár akarsz lenni, akkor 5+1 év lesz, ebből a plusz egy év a gyakorlat. Felveszel két szakot, amit majd tanítani fogsz (a szakpárokat megtalálod az adott egyetem honlapján), meg fel kell venned a pszichológia-pedagógia karról is órákat, mert ugye gyermeklélektan, nevelésmódszertan, stb., is kellene a tanársághoz.
De ha csak nyolcadikos vagy még, akkor ráérsz, ez a rendszer még úgyis változhat addig. Most az a lényeg, hogy válassz egy jó gimnáziumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!