Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gimnáziumi tanát szeretnék...

Gimnáziumi tanát szeretnék lenni mi lenne a dolgom?

Figyelt kérdés

Nyolcadikos vagyok..lassan itt az ideje, hogy gimnáziumot válasszak de nem tudom hogy vagy hova !

Ha a képzelet erőmnek teret engedek és dolgozni kezdenék külföldön szeretnék gimnáziumi tanár lenni. Mi is lenne a dolgom valójában nekem hogy ez megvalósuljon ?

2015. márc. 7. 18:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Elmész tanárira az egyetemre.
2015. márc. 7. 19:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Gimnáziumba menj, majd onnan tanári egyetemre. Ha külföldre mész, akkor előnyösebb kéttannyelvű vagy nyelvi tagozatos gimibe menni.
2015. márc. 7. 20:16
 3/5 A kérdező kommentje:
És miután megvan a Főiskola is utána már csak az a dolgom hogy állást találjak ?
2015. márc. 8. 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. márc. 8. 13:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem főiskola, hanem egyetem. Egyetemen tanárképző, ha gimis tanár akarsz lenni, akkor 5+1 év lesz, ebből a plusz egy év a gyakorlat. Felveszel két szakot, amit majd tanítani fogsz (a szakpárokat megtalálod az adott egyetem honlapján), meg fel kell venned a pszichológia-pedagógia karról is órákat, mert ugye gyermeklélektan, nevelésmódszertan, stb., is kellene a tanársághoz.

De ha csak nyolcadikos vagy még, akkor ráérsz, ez a rendszer még úgyis változhat addig. Most az a lényeg, hogy válassz egy jó gimnáziumot.

2015. márc. 8. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!