Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetne másik iskolába...

Hogyan lehetne másik iskolába átmenni? Úgy érzem, rosszat választottam.

Figyelt kérdés

Elechtronikai technikus-nak mentem (közismertebb nevén villanyszerelő, de ha az iskolában még ottmaradok, akkor kapok technikusi végzettséget is). Úgy tapasztaltam meg év elején, hogy jó iskola lesz, sőt, még amikor általánosba jártam, teljesen arról voltam meggyőződve, hogy egy "reál" beállítottságú ember vagyok. Aztán nyáron, azt tapasztaltam meg, a rajzolás magasabb fokozatának gyakorlása közben (ami szerencsére már nagyon jól megy, élethű portrét tudok élő képről, de ez mellékes nagyon...), hogy - mivel a rajz humán - mennyire bejön. És a nagy fogyásom közben (-30kiló, már 70-80-nál állok), hogy sokszor lettem lányba szerelmes, de rengetegszer és nagyon, és ezen ott a hangsúly, hogy tényleg annyit bókoltam a lányoknak, hogy annyira átkattantam humánra, hogy az hihetetlen. A nyelvtant azt alapból szerettem, de a bizonyítványomban mindig a fizika-matek-kémia sikerült a legjobbra, amik nyívlán reál tantárgyak. Aztán ahogy elkezdődött az iskola, könnyen ment, de a szaktantárgyak (műszaki ismereket, műszaki gyakorlatok) is beivódtak az órarendben, és természetesen reál beállítottságú tantárgy ez a kettő, ami a fizikához és a matematikához kapcsolódik 90%-ban, 10%-ban kicsit a kémiához is. A félévi bizonyítványomnál ledöbbentem, mert nem vagyok rossz tanuló, nem is voltak rossz jegyeim, eléggé alulértékeltek (nagyon sok tanár kivételezős típus).

Matek:3

Fizika:3

Kémia:2

Műszaki ism.:3

Műszaki gyak:3

Irdalom:5

Nyelv:5

(Ha lenne rajz, gondolom 5-ös lenne)

Töri:4

Angol:5 (szinte csak 5-ösöm van belőle, nagyon komolyan megtoltam ezt a tárgyat)

Látszik, hogy a humán tárgyakból jeleskedtem - holott nem könnyen tanítják ebben az iskolában.

Valahogy olyan iskolába szeretnék átmenni, ami humán tantárgyakkal foglalkozik, és nagyrészt normálisak a tanárok, és nem üvöltik órán, hogy (A K RVA ÉLET AZ B SSZA MEG). Ez egyáltalán hogy oldható meg, hogy átmehessek? Volt egy osztálytársam, egy hónap sem telt el, de már másik iskolába iratkozott, és egy nap alatt zajlott mindaz le. Évközben lehetséges az átmenetel? Vagy csak év végén? Annyit tudok, hogy ebben a buta iskolában, ahol a tanárok kivételeznek elég rendesen, és kínozzák a diákokat, ott nem éri meg ottmaradni, mert nem lesz sikerélménye az embernek, csak nagyon kevésszer, és ráadásul érthetetlenül is beszélnek a tanárok, 1-2 kivételével, szívesen mutatok példát egy fizika órai munkára. (Azért kaptam abból a tantárgyból egyest (fizika), mert nem volt ZÖLD CERUZÁM. De a kedves "Nyalinger", aki 100oldallal előrébb tanult, és Einstein törvényeit nyalizásból megtanulta, annak nem volt felszerelése, házija. Semmi. Ő még ötöst kapott.) Kifejezetten megutáltam ezt az iskolát, nem fer.

A segítséget és a választ köszönöm.

15/f

2015. márc. 1. 20:08
 1/4 anonim ***** válasza:
elethu portre fotorol, nagyon kis ugyes vagy! :)
2015. márc. 1. 20:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Keresel egy iskolát, a humán az gimnáziumot jelent, megkérdezi a szülőd, hogy felvennének-e. Ha van hely, felvesznek, év közben is. Esetleg íratnak valami szintfelmérőt.
2015. márc. 1. 21:05
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, élethű portrérajz élőemberről vagy fotóról. Nem értem, hol akartál ezen belekötni egyes :) Keress más pontot. ;) Kettes köszönöm, 4es átlaggal jöttem ki általánosból, remélem felvesznek valahova máshova :)
2015. márc. 1. 21:53
 4/4 Hominida ***** válasza:

"sokszor lettem lányba szerelmes"

Jesszus, ezt már külön ki kell hangsúlyozni? Azért ez nem normális világ. Az én időmben még egy 15/f csak lányokba volt szerelmes. Nagyon. :-)

Nem lehet a világot reál/humán részre felosztani. De ha elektrotechnikusiba mentél, annak elvileg az volt az oka, hogy kedvelted az elektrotechnikát. Vagy hogy anyád-apád nem alaptalan meggyőződése volt, hogy valami örökké hasznos szakmát kell tanulni, ha boldogulni akarsz, mert menedzserrel már Dunát lehet rekeszteni – több hasznunk lenne belőlük úgy –, valakinek dolgoznia is kellene.

Van olyan, hogy a matek jól megy, aztán amikor egy szinttel feljebb kell lépni, akkor már nem megy jól. Viszont előjön valami más iránti érdeklődés. Nem mindig csinálhatja az ember azt, ami érdekli – ezt a korosztályod még nem tudja elképzelni –, de most még nincs késő egy jó váltáshoz. Lehet, hogy egy évet "elvesztettél" így, legyen ez a legnagyobb bajod az életedben. Tanultál valamit, amit a többi irodalmár szinkrontolmács grafikus még csak elolvasni sem bír. :-)

Most talán arra kell odafigyelned, hogy mi az, amit orrvérzésig csinálni szeretsz. Másodsorban hogy mi megy jól. És végül a kérdés, hogy a középfokú iskoláid után mi lenne a terv. Aztán keresni valami olyen iskolát, ahol az első kettővel szívesen foglalkoznak. És bízni a szerencsében, hogy nem barmok a tanárok.

Átjelentkezni elvileg év közben is lehet, de már március van, túl a felvételiken, most már nem biztos, hogy elfogadnak máshol elsőévesnek. A neten biztosan találsz elérhetőséget egy kiszemelt iskolához, kérdezd meg e-mailben, hogy kit és hol keress, anyád-apád megérdeklődi a feltételeket, aztán ők elintézik a papírmunkát. Szerintem célozd meg, hogy szeptemberben elsőévesként kezdesz, a már eltelt időben sok dolgot tanulhattak, amiről kár lenne lemaradnod.

2015. márc. 3. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!