Kölcsey Ferenc Gimnáziumba (Budapest) van esélyem?
Szerintem még van egy kicsi esélyed. Bár sajna emelik a ponthatárokat, és tavaly az utolsó kéttanos 155-tel jutott be.. Nem tudom. Csak ezt a tagozatot jelölted?
Nagyon jó suli, nekem legalábbis nagyon tetszett a nyílt napon. A közössége remek, bár a sportosztályosok inkább elvonulnak külön. A nyelvoktatás színvonalas, a francia meg az egyik legjobb az országban. Szerintem megérné odajárni mindenképpen.
Ez attól is függ, hogy mennyi a vitt pontszámod.
Tavaly 155 pont volt a bejutási ponthatár. A 6. osztály évvége, a 7. évvége és a 8. félév pontjait számítják be, hogy mely osztályzatokat, azt láthatod a honlapon.
Ha a maximumot, vagy annál pár ponttal kevesebbet viszel, akkor nagy valószínűséggel ezzel a felvételivel is bent vagy.
A francia kéttannyelvű az egyik legjobb az országban. Nehéz (főleg az első két év), de középfokú, vagy felsőfokú nyelvvizsgával távozol a gimiből.
Francia kéttannyelvűn nincs szóbeli, csak központi írásbeli és vitt pontok.
Kérdező, ha 65 pontos az írásbelid és a maximumot viszed (100 pont) tuti bent vagy.
De még akkor is, ha a maximumnál valamivel kevesebbet.
2014-ben 155 pont volt a bejutási határ, eddig az egyik legmagasabb.
Még remélhetőleg megadtál más tagozatot is, hátha
azokba több esély van
165 ponttal kizárt, hogy ne kerülj be.
Majd nézd az ideiglenes listát, amit március elején feltesznek.
2014-ben a 229. helyen lévő volt az utolsó, aki bejutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!