Valóbban annyira nehéz a biomérnök szak?
Én úgy tudom a természet tudományi szakok közül ez az egyik legnehezebb és rendkívül nagy a szórás. Különösképp az BME-n és SZTE-n. Azt is hallottam olyan mint a vegyész, csak sokkal nehezebb, mert kiegészül matekkal, biosszal, fizikával és szakrajzzal!
Tényleg így van?
Oda akarok menni, de félek, hogy túl nehéz lesz, ezért inkább választanám a szimpla vegyészt.
Ne add fel, belerázódsz!
Általában azok sírnak, hogy valamelyik szak nehéz, akik nem képesek teljesíteni a követelményeket, vagy nem szeretnének annyi energiát rászánni, amennyit kellene.
Nem én járok oda, hanem egy ismerősöm. Alacsonyak a ponthatárok de valóban elég nehéz és nehezebb mint a vegyész. A kémia kell hozzá leginkább. Szerves kémiai egyenletek megoldása vár rád, avval foglalkoznak a legtöbbet. Tehát egy átlagon felüli kémiatudás ajánlott (ezen kívül még fizika, matek, biosz, szakrajz).
Én azt mondom, hogy menj oda nyugodtan ha az érdekel és első évben meglátod h mennyire bírnád.. Aztán később átmész egy könnyebbre ha nem megy. Elég nagy a szórás szóval sokan kiesnek az első éven belül is.. Nem véletlenül nagy a hiány ebből..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!