Doktori iskolába való felvételinél számít, hogy melyik tanár témáját választom?
Próbálok keríteni belső embert, de nem egyszerű :)
Egyébként szerinted van esélyem bekerülni, ha eddig még nem publikáltam, nem vettem részt tdk-n,nincs különösebb szakmai múltam, viszont rendkívül motivált és céltudatos vagyok és jól ismerem az adott kutatási témát?
Akkor nagyon ügyes vagy, gratula! :)
Nem tudom, lesz-e szóbeli felvételi (nálam volt annak idején, persze az már jó régen volt) - szóval a szóbelire nagy vonalakban ki kellene találni a kutatásod irányait, főbb kérdéseket, amelyekre válaszokat keresel. Nyilván ismerni kell a legfontosabb hazai és külföldi kutatókat, munkáikat. Sajnos azonban azt kell mondanom, hogy ha van információd arról, hogy az adott szakterület művelői közül ki milyen viszonyban van a másikkal, ki hogyan vélekedik a másik munkásságáról, az legalább annyira fontos lehet, mint a tényleges szaktudás...
Köszönöm a segítséget!
Utolsó, az a gond, hogy nem ismerem a témavezetőket, nem azon az egyetemen diplomáztam, ahová most akarok jelentkezni. jelentkezés előtt mindenképpen el fogok menni egy vagy több témavezető fogadó órájára,de ismeretlenül egyenlőre lövésem sincs, hogy kihez :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!