Milyen iskolákat, szakokat ajánlotok?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Kell egy B terv továbbtanuláshoz. a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet jelöltem meg, 2-őt. De ha nem sikerülne a felvétel,kellene valami mentőöv. Hová tudnék menni? Mindenből középszinet érettségizek + tesi a választott. Szeretem a Törit és az Angolt. Matekból nem vagyok valami fényes(3-as). Mit tudnátok ajánlani? Okj-s is jó, fősuli is. Az átlagom 4-es. Általában logikusan probálok gondolkodni. Mondhatni,ha értek valamihez, de nem megy, akkor addig csinálom amig jó nem lesz. De ha érzem hogy ez nem az én terepem,hagyom.2015. febr. 12. 20:38
1/11 anonim válasza:
Minek mentőövnek egy olyan szak, amelyik nem érđekel?
2/11 A kérdező kommentje:
azért hogy legyen addig valami. plusz ez idő alatt tudnék készülni még jobban fizikaira,nyelvizsgára,rendvédelmi érettségire. amik idén elmaradtak. És szerintme nem kell mondjam hogy 1-1,5 év alatt igencsak ellehet szokni a tanulástól. Plusz így még a családi se megy el..
2015. febr. 12. 22:10
3/11 anonim válasza:
Ha csk ennyire kell, nem tök mindegy, mit jelölsz még be? A tanulástól meg akkor szoksz el, ha Te is úgy akarod.
4/11 A kérdező kommentje:
De,persze, tökmindegy csak esetleg olyat végezhetnék el,ami ér is valamit, és végső esetbe el is tudnék indulni egy másik irányba.
2015. febr. 12. 22:14
5/11 anonim válasza:
Hát azért a Közszolgálatira nem olyan nehéz bekerülni (persze ez is attól függ,hogy milyen szakra mennél).A tesi ott elég keményen kell,de amúgy szerintem elég lesz egy stabil 4-es átlag,és egy hozzávaló érettségi(a tesi legyen 5-ös,mert az jó pontnak számít).Okj-t nem ajánlok, mert csak időpocsékolás,fősulik közül meg inkább a gazdasági témájúak érnek valamit(ebben azért nem vagyok biztos,mert annyi fősulit nem ismerek), oda viszont a közép matek nem elég.
6/11 A kérdező kommentje:
Közszolgálatin nem számít a tesi sajnos. Azt mondták azért nem, mert az atlétika és nem erőnlét. Nem plusz pont sajnos. Ami plusz a töri,rendvédelem,magyar emelt,ha jól emlékszem. amit megjelölök tavaly 362 és 387 pont volt a minimum. Egy diákkal beszéltem, ő 80%-os érettségikkel és egy 100%-os magyarral(dupla szóbeli), felsőfokú nyelvvizsgával ért el 410 pontot kb. és így került be. Persze reménykedem hogy sikerül,de kitudja.Meg persze nagy a túljelentkezés sajnos. :(
2015. febr. 12. 22:22
7/11 anonim válasza:
5-ös vagyok:Hűha,ezek szerint itt jelentős változások voltak az utóbbi években.Amikor én nézegettem az iskolát,akkor még kellett a tesi,és a ponthatár sem volt ilyen magas.De akkor is azt mondom,hogy az átlagoddal nincs gond,egy jó magyar/töri érettségit meg bárki el tud érni,mert ezek humán tárgyak :)
8/11 A kérdező kommentje:
Hát remélem sikerül,köszi :)
2015. febr. 12. 22:56
9/11 anonim válasza:
Melyik szakokat jelölöd?Én is oda jelentkezek első helyre. Plusz pontod lesz valamire? Mert akkor ugye könnyebb valamivel. Bár úgy sem egyszerű. Túl sok résznél lehet kiesni. Sok sikert!
10/11 anonim válasza:
B tervnek javaslok egy Okj képzést, amelyen nyelvvel is foglalkoztok, és segít a nyelvvizsgára készülésben. Vagy a miskolci, vagy az Ady Ligeti rendőr szakközepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!