Milyen szakra menjek tanulni 2év múlva?
Sziasztok! Jelenleg harmadikos( 3.) vagyok, még hátra van 2évem( 5éves a suli)
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik szakra menjek majd tanulni? Jelenleg a pedagógián gondolkodom (biológia, kémia) vagy ápolóno. Az átlagom elég jó volt most félévben, még pénzt is kaptam érte.
Ha emberi munkát akarsz Mo.-n emberi fizetéssel ezek közül egyiket se válaszd! Ebben az országban a két legtrágyább ágazat az eü. és az oktatás. Ha jó vagy bioszból/kémiából azt javaslom vmi gyógyszerészettel vagy labormunkával kapcsoltaos dolgot válassz.
Hova jársz iskolába?
kémiát nem igazán szeretem, csak a bioszt, de azért a kémiát is lenyelem.
Szlovákiai vagyok, de elég híres iskola, mert az itteni bizonyítványt magyarban is elismerik, sot még németeknél is.
A pályaorientációhoz több kell, mint becslés, vagy ötlet, netalán jól fizető szakmák felsorolása. Kell a személyiségtípusodról mérés, szakember segíthet, vagy online is van - csak tájékoztatásképp. Hiszen nem minden szakmában érezheted magad jól.
Technikai feltételei is vannak a szakmáknak, allergiád is lehet bizonyos anyagokra, azt is vizsgáltatni kellene. Addig nem javasolt a gyógyszerészképző elkezdése, amíg ki nem derül, hogy néhány alapfeltételnek eleget teszel-e? olyan szakmák is vannak ahol a színlátás nagyon fontos, ezt is vizsgáltatni lehet. Akad szakma, ahol a magasság vagy épp más fizikai méret is része a vizsgának.
Van még más paramétereket mérő teszt is: érzelmi intelligencia (EQ), általános intelligencia (IQ)
Figyeld a személyes érdeklődésedet jobban, mi az ami leköt, mennyit bírsz egyhuzamban dolgozni, tanulni, olvasni stb.? Inkább gyakorlatias vagy inkább elméletis vagy?
Javaslom a környezetvédelmi pályairányt, pedagógiában akár környezettanár.
Hol szeretnél elhelyezkedni? Vidéken, városban, közel az otthonodhoz? Van-e szabad állás jelenleg? Nézd meg az állások jelenlegi hozzáférhetőségét, jó látni, hogy milyen konkurenciával szemben kell vizsgáznod, ez régióként változhat. Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!