Csak nekem "érdekes" a hátrányos helyzetűek többletpontja felvételi jelentkezésnél?
Csak engem bosszant fel az a dolog hogy néhány emeber plussz pontokat kap felvételi jelentkezésnél mert ő hátrányos- vagy halmozottam hátrányos helyzetű...
Kifejtve:
Plusz pontot kap azért mert pl cigány, vagy mert vmi betegsége van, vagy szüleinek nincs érettségije...
Véleményem:
1.Miért jár neki plussz pont azért mert cigány? (és akkor itt mért különböztetjük el a cigányokat a maygaroktól, azért mert cigány ne járjon neki plussz pont szerintem...) Én magyar származású vagyok, erre mért nemjár akkor?:O
2. Azért mert valamiylen betegsége van...
Én nem tehetek róla, hogy egészségesnek születtem (áldom az eget érte), és senki ne mondja h ők hamarabb meghalnak stb. mert ugyanannyi esélyem van nekem is a halálra... tény hogy gyengébb életminőség ( ha oylan a betegség) de ezért nem kéne plussz pont szerintem
3. Mert szüleinek nincs érettségije
Most erről meg igazán nem a gyerek tehet, hogy szüleinek nincs meg az érettségi... és akk ezért mért jár a gyereknek pont? Persze megértem akkor ha ez miatt a szülőknek nincs munkája és pénz se, de most mi se élünk olyan hűű de nagylábon pedig szülimnek van érettségije és rendes munkahelyük de mégsincs pénz magántanárra stb. Szerintem ezért se kéne plussz pontot adni...
4. Mert rendszeres családi pótlékban részesül stb. stb.
Akkor ne kelljen kifizetni a költségeket amik a felvételivel járnak együtt de pont mért jár érte?
És még lehetne sorolni...
Én mint egy átlagos magyar diák,szülők átlagos fizetéssel, semmilyen plussz pontot nem kapok... csak akkor ha csinálok egy nyelvvizsgát (kb 30 ezer forintért) vagy csinálok egy emelt érettségit stb.
MEnnyi pénzbe és energiába kerül megszerezni nekem azokat a plusz pontokat jelentkezéshez( mert muszáj, különben nem vesznek fel sehova) míg aki hátrányos helyzetű alanyi jogon jár neki plussz pont és semmit nem kell érte tennie.. (max 50 pontot kaphatnak)
Persze áldom érte az eget, hogy jó sorsom van, nem vagyunk szegények stb... de akkor is ... Szerintem ezért nem kellen plussz pontot adni hanem ő is uyganugy "küzdjön meg" a pontokért, ne csak üljön a seggén és kapja egyből...
( Nagyon felbosszant ez a téma:S Várom a véleményeiteket)
Érettségi és felvételi elött álló lány
Igen, ez engem is idegesít, speciel anyukám egyedül nevel kettőnket, ő varrónő, apukámat évek óta nem láttam, de neki van érettségije...
A legszebb, hogy van egy olyan pont, hogy aki roma és ha a KÖZÉPSZINTŰ érettségije ötös, akkor ő arra már megkapja a nyelvvizsgát... no comment
Persze, nyilván nem mind a kettőért kapsz...
De ha olyan helyre mész, ahol nem felvételi tárgy az angol, akkor 35-öt kapsz (a nyelvvizsgáért). Ha olyan heylre mész, ahol felvételi tárgy, ott 40-et kapsz az emeltért.
Tehát arra gondolt a válaszoló, h ha nem tudsz elmenni nyelvvizsgázni (mondjuk jogra készül vki, ott csak töri magyar a felvételi tárgy), akkor teszel egy emeltet és (ha jól sikerül) kapsz érte 35 pontot (mintha nyelvvizsgáztál volna, csak épp ingyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!