Felvételi előtt állok. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdés?
A helyzet az, hogy a matematika és az informatika is érdekel. Két éve érettségiztem, és most tornáztam fel magam elég komoly szintre mindkét tárgyból.
Matekból, oda vissza mennek a következő részek: deriválás integrálás, többváltozós függvények, kettős integrál, fourier sorok, lineáris algebra, kombinatorika, diszkrét matek.
Ezeket sikerült bizonyításokkal együtt megtanulnom ez alatt a két év alatt, hogy az egyetemen ezzel ne kelljen nagyon bajlódni.
Bme-s és elte-s zhkat is leszedtem amik elérhetőek, és ma már mindegyik a fent említett témakörökön belül megy 4-es, 5-ösre.
Informatikából a programozás részét tanultam meg. C, C++, Java jól megy. Szintén az egyetemi tananyag elég jó részén önállóan átrágtam magam, és meg is értettem.
Ez az egész hihetetlennek tűnhet, gondolom én, de nem az. Csak direkt erre szántam két évet, hogy többet tudjak mint az alapok.
A kérdésem a következő:
Melyik szakma (szakosodás) a többet fizető? Mert tényleg már csak ez a döntő jelentőségű:
Matematikus bármely szakosodás vagy a programozó?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!