Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételi előtt állok. Ezzel...

Felvételi előtt állok. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdés?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a matematika és az informatika is érdekel. Két éve érettségiztem, és most tornáztam fel magam elég komoly szintre mindkét tárgyból.

Matekból, oda vissza mennek a következő részek: deriválás integrálás, többváltozós függvények, kettős integrál, fourier sorok, lineáris algebra, kombinatorika, diszkrét matek.

Ezeket sikerült bizonyításokkal együtt megtanulnom ez alatt a két év alatt, hogy az egyetemen ezzel ne kelljen nagyon bajlódni.

Bme-s és elte-s zhkat is leszedtem amik elérhetőek, és ma már mindegyik a fent említett témakörökön belül megy 4-es, 5-ösre.

Informatikából a programozás részét tanultam meg. C, C++, Java jól megy. Szintén az egyetemi tananyag elég jó részén önállóan átrágtam magam, és meg is értettem.

Ez az egész hihetetlennek tűnhet, gondolom én, de nem az. Csak direkt erre szántam két évet, hogy többet tudjak mint az alapok.

A kérdésem a következő:

Melyik szakma (szakosodás) a többet fizető? Mert tényleg már csak ez a döntő jelentőségű:

Matematikus bármely szakosodás vagy a programozó?

Köszönöm!

2015. febr. 8. 10:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Vélhetően a programozó lesz az, bár matematikusként is elhelyezkedhetnél olyan helyen, de programozóként hamarabb kapsz munkát.
2015. febr. 8. 10:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha programozó akkor a BME-n melyik alapszakot válasszam? Mert semmilyen programtervezőt nem látok sajnos.
2015. febr. 8. 10:50
 3/6 anonim ***** válasza:
BME-n mérnök infó van, programozó nincs.
2015. febr. 8. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:
BME mérnök informatikus szakon amiket írtál, azok mind részei az anyagnak. Van szoftverfejlesztés szakirány is, tehát akár programozással is foglalkozhat, de természetesen a "mérnök" jelző a mérnök informatikusban azt jelenti, hogy hagyományosabb mérnöki témákkal is foglalkozhatsz. Vannak fizika, elektronika, jelek és rendszerek, szabályozástechnika tárgyak is, ezek inkább a (villamos)mérnöki vonalat erősítik, de át lehet menni belőlük akkor is, ha ez a része nem érdekel. Nem túl sok ilyen tárgy van (kb ezek amiket felsoroltam), sőt az új tantervben asszem 2-t össze is vontak, úgyhogy a szoftveres vonal erősödött.
2015. febr. 8. 12:12
 5/6 A kérdező kommentje:
Ertem, s melyikkel lehet jobban keresni?pl alkalmazott matematikus penzugyi teruleten vagy egy programozo?
2015. febr. 8. 14:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy alkalmazott matematikusként mennyit lehet keresni, de az biztos, hogy ha elvégzed a BME mérnökinfót akkor tuti találsz munkát, és jól fizetőt.
2015. febr. 8. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!