2012-ben tényleg kötelező lesz egy természettudományi tantárgyból érettségizni mindenkinek?
biológia, kémia , fizika ,földrajz, matematika
amugy nm tudok róla
Igen kötelező!
Fizika Biológia Kémia Földrajz
és miért evidens,hogy valakit érdekel a földrajz?
és akkor már hat tárgy lesz az érettségin?nem volt elég eddig is az az öt.....
Földrajz érettségi nélkül is megmondom neked hol van Montenegró...2 év földrajz tanulás bőven megadja az alapokat,hogy ne legyél teljesen hülye.
lényeg a lényeg én ezzel nem értek egyet..:S
Én úgy hallottam, h kötelezővé teszik. De szerintem attól nem lesz hat tárgy. Marad öt, csak a választható tárgynak természettudományinak kell lennie. És azért erőltetik, mert bölcsészekkel Dunát lehet rekeszteni, fizikatanárból meg alig van. Az már más kérdés, h nincs értelme, mert alapból szar a természettudományi oktatás (nincs pénz kísérletekre stb), így vszínűleg iszonyatosan le fogják butítani az érettségit, h mindenki meg tudja csinálni.
Még annyit, h ne sírjanak azok, akik humán beállítottságúak, elhiszem h nehéz, de pl ennyi erővel aki orvos szeretne lenni, minek kell megtanulnia az irodalmat vagy a törit? Most mondhatjátok, h "mert az alapvető műveltséget ad", de szerintem az is alapvető műveltség lenne, h melyik szervünk hol helyezkedik el stbstb...
Ezzel persze nem szeretnék vitát indítani, csak nem bírtam magamban tartani a véleményem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!