SOS! Szerintetek a jog, az anglisztika vagy a kommunikáció- és médiatudomány ad biztosabb egzisztenciát?
Ezeken a szakokon gondolkozom:
- jog (esetleg igazságügyi igazgatás)
- nemzetközi tanulmányok
- anglisztika
- kommunikáció és médiatudomány
Olyat kérlek ne írjatok, hogy mindegyik kamu szak. Sajnos a matek EGYÁLTALÁN nem megy, viszont jó a fellépésem, szeretek tanulni, nagyon jól mennek a nyelvek (2 már van felsőfokon, most tanulom a harmadikat) és a történelmet is nagyon szeretem. Rettentően érdekel a média világa, de sok rosszat hallok erről a szakról, így nem vagyok biztos magamban.
Tudnátok írni pár szót ezekről a szakokról? Pl. a nemzetközi tanulmányok mit takar? Anglisztikával mit lehet kezdeni? Ilyenek :)
Előre is köszi!
Szerintem a jog a legbiztonságosabb választás közül, és az megfelel a képességeidnek/érdeklődési körödnek a leírtak alapján, és ott ki tudod aknázni, hogy szeretsz, és gondolom tudsz is sokat tanulni.
Én amúgy anglisztikára járok, szóval nem azért mondom, mert a joggal van valami kapcsolatom. Ha azzal kapcsolatban kérdeznél, írhatsz privit. :)
Kommunikációról és nemzetközi tanulmányokról is van ismerősöm, nincsenek megelégedve, rájöttek, hogy nem ad semmit a szak, vagy esetleg második diplomának lenne csak jó.
Azok alapján amit leírtál magadról (nyelvek, fellépés, jól tudsz tanulni + töri) egyértelműen a jogot ajánlom.
A fellépés kell ebben a szakmában, a nyelvtudás hatványozottan és jobb is az elhelyezkedési lehetőség, ha a megfelelő nyelveken beszélsz, a töri valamennyire kell első évben, a többit nem tudom mert még csak első éves vagyok.:D És ami a legfontosabb: a seggelés.
Szóval ha érdekel, vágj bele mindenképp mert a másik kettő nem egy biztos megélhetési forrás. Jogi diplomával a kezedben meg bármi lehetsz, ha végül nem jogásznak mész, akkor is jó dolgod lesz és tuti helyed. :) Én is anno nem tudtam dönteni, nekem is a kommunikáció volt alternatíva és kis ideig a nyelvtanulás, de nem mozgatott meg annyira, hogy abban akarjak elhelyezkedni vagy azt tanulni. A jog még ösztönző erőnek is jó, szóval hajrá :)
Ja, a nemzetközi tanulmányokról csak annyit hallottam, hogy eléggé alibi szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!