Mit éri meg tanulni?

Figyelt kérdés

Most közeledek az érettségihez, és azzal szembesültem hogy egyik elképzelt okj-s szakmával se lesz jó esélyem elhelyezkedni. Először gondoltam az informatikai rendszergazdára, ez érdekelne jobban, a második a pénzügyi számviteli ügyintéző a listán, viszont most a neten böngészve az ezen a téren tanult emberek tapasztalatait olvasva konkrétan egyikben sincs semmi lehetőség, mert mindenhova diploma kell, vagy sok-sok év gyakorlati tapasztalat, amit okj nyilván nem ad. Böngészgettem a hiányszakmákat, de az ilyenek mint pl villanyszerelő, cnc forgácsoló nem állnak túl közel a szívemhez, és pláne nem tanultam hasonlókat a 4 év alatt, ugyanis közgáz alapozó ez a 4 év(szakmát nem ad). Esetleg valami tipp, hogy milyen olyan okj-s tanfolyamok vannak amiket nem túl nehéz elvégezni, nem kell hozzá az alapok ismerete, de van rájuk igény?

Hiányszakmák most ugye az ilyenek mint pl villanyszerelő, na az én iskolámban is van elektrotechnikai okjs tanfolyam, de aki a 4éves elektro szakra jelentkezett előkészítőre az hatalmas előnyt élvez pl velem szemben aki közgázon volt, ergó kétlem hogy tudnám tartani az iramot, mivel kb én lennék az egyetlen aki nem tudja az anyag 80%-át fejből. Nagyon érdekelne hogy milyen lehetőségek vannak, egyetemen főiskolán nem gondolkozok, kizárólag okj-s képzésen.

Válaszokért előre is köszönet!

2015. febr. 5. 18:55
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!