Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Merjek magántanuló lenni vagy ne?

Gyöngyii kérdése:

Merjek magántanuló lenni vagy ne?

Figyelt kérdés
9.-es vagyok és egy elég könnyű suliba járok ahol a tanárjaim 80%a megértő! Olvastam, hogy aki tartósan beteg az tanulhat otthon! Személy szerint én már 11 éve cukorbeteg vagyok. Versenyszerűen sportoltam és tönkre mentek a térdeim, így egyszerre meg kellett műteni. De Jan.5.-e óta még nem tudtam suliba menni mert a cukrosok lassabban, nehezebben gyógyulnak..még egy szimpla náthából is.. Én minden télen beteg vagyok és kórházról kórházra járok. Szóval a térdeim.... Nagyon fájnak! Szétnyílt a sebem.. Minden héten 2-3x járok vissza kontrollra de már az is megerőltető a térdeimnek.....Arról nem beszélve, hogy annyira stresszelek ha iskolába kell mennem, hogy görcsölök és sokszor annyira kiakadok, hogy nem megy valami, hogy sírásba folyik. Pedig nem szivatnak mert mindenki szeret és inkább én vagyok az aki összetartja az osztályt és igazsággal segíti a problémákat, de most tehetetlen vagyok. Már 226 igazolt órám van és anyukám hozta fel egyszer ezt az ötletet. Félévkor buktam magyarból mert egy beteg állat volt a tanárom és utálta az osztályt. A többi tantárgyból 3, 4, 5-re zártam, a magatartásommal sosem volt baj! Mit tegyek? Szerintetek engedélyeznék a suliba? Na meg szeretek itthon lustálkodni ha tanulásról van szó... Nem tudom bemerjem-e vállalni? Segítsetek nekem légyszi..pár véleményre szükségem van! De szépen kérlek titeket csak hasznos tanácsokat írjatok! Negatív, bunkó emberek kíméljenek!

2015. febr. 4. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem, mi a kérdés. Hogy ilyen problémákkal kaphatsz e magántanulói státuszt, vagy hogy jó ötlet e?

Azt tudnod kell, hogyha mt vagy, akkor saját magadra vagy bízva, rajtad múlik mikor ülsz le tanulni, a suliban csak az érdekli őket, hogy a vizsgákat letett -amik baromi nehezek, mármint az osztályozók, úgy hogy nem voltál suliban, és nem hallgattad az órákat. Persze ez függ attól, hogy milyen típus vagy, én pl a felét megtanulom abból, hogy hallgatom a tanárt. De baromi nehéz magántanulónak lenni. Főleg, hogy szeretsz "otthon lustálkodni", bár nem ismerlek, de ez alapján (tudom, könyv meg a borító..) nem feltétlen ajánlom neked ezt, hogyha ha megvan rá a lehetőséged, akkor inkább nem csinálsz semmit ahelyett, hogy tanulj, mert tényleg elég húzós akkora anyagból levizsgázni.

2015. febr. 4. 21:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nem kéred a magántanulóságot és bemész, amikor tudsz, és van elég jegyed, akkor megúszhatod egyes tantárgyakból a vizsgát, ha anélkül is le tudnak zárni. Ezek szerint félévkor még ennyi hiányzással is lezártak. Viszont magántanulóként mindenképpen vizsgázni kell.
2015. febr. 4. 22:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én suliba sem tanulom meg abból amit mondanak csak a szakmai órákat, amire be is járnék csak ezzel a térddel lehetetlen közlekedni több órán keresztül.. Bedagad és utána több napi fekvéssel jár. De attol félek hogy évet kellene ismételnem, amit nem szeretnék! Felévkor 140órám volt mert sokszor voltam orvosnál, kórházban és sokszor haza mentem sajnos mert rosszul voltam a cukraim miatt... Emiatt is jár stresszel a suliba járás.
2015. febr. 4. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Az orvosod mit mond a folytonos rosszul létekre? (cukrod)
2015. febr. 4. 22:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Két orvoshoz jártam mind a kettő befektetett az egyiknél nem volt pumpám és össze-vissza ingadoztak a cukraim de azt írták a záróba hogy a cukraim jók............ A másik orvasnak sikerült beállítani, mert nem stresszeltem és nem mozogtam semmit. De itthon jött a suli és a sport megint ingadoztak így állítom magamnak folyton.. Kezdett beállni de a fájdalomcsillapítóktól mindig leesik a cukrom és rosszul vagyok. Nagyon odafigyelek magamra de most nem tudok mit tenni sajnos..
2015. febr. 4. 23:23
 6/6 anonim válasza:

Szerintem ez attol fugg, hogy mennyire tudod az anyagot megtanulni egyedul. Mert pl. ha meg lustalkodsz is de kdves tanulassal is megtanulod az anyagot akkor nyert ugyed van. De szerintem ha igazan erdekel az, hogy hogyan vegzed el az iskolat jegyek szempontjabol akkor neki fogsz allni tanulni. Nekem ez a harmadik eve magantanulokent igy elmonthatom, hogy az elejen baromi nehez lesz, nem fogod tudni hogy kezdj hozza egy anyag megtanulasahoz, baromi stresszes leszel a vizsgakon es egyebkent a kozepsuliba komolyabban veszik ezeket a vizsgakat mint altalanosban. Ott azert tobbet segitettek meg nem olyan szigoruan vettek mindent, itt gimibe azert verkomolyan veszik(legalabbis altalanoshoz merve).

De egyebkent ha magantanulo leszel lesz egy par lehetoseged: pl. Nem kell teljesen egyedul tanulni mert ott van a magantanar(bar ez eleg draga) ha olyanok a szuleid akkor ok is tudnak segiteni es meg ott van az is h bejarsz konzultaciokra vagy orakra.

Ahoz, hogy ne kelljen egyszerre levizsgaznod egy felevesanyagbol arra meg ott van az a megoldas, hogy bejarsz dolgozatokat irni.

Lenyegeben nem egyszeru ez a magantanulosdi, de azert ha megszokod, meg minden lehetoseget ismersz nem llyan nehez ez! :)

Ui: bocsi az ekezetekert

2015. febr. 7. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!