Melyik kidolgozott emelt töri szóbeli tételek kiadás a
jobb?
Figyelt kérdés
Minden évben meg szokott jelenni. Corvina vagy Műszaki Kiadó?
2015. febr. 3. 20:06
1/9 anonim válasza:
Nincs ugyan összehasonlítási alapom, csak a Corvinásat használtam. Összességében jó, de sokszor a téma egy részét nagyon elnagyoltan és röviden fejti ki, ha pont arról szól a tételed nem szerencsés. Alapnak mindenképpen jó, mert a témák jól fel vannak osztva, követhető a logikájuk, ezt még egészíts ki a saját jegyzeteiddel és nem lesz baj.
2015. febr. 3. 22:40
2/9 anonim válasza:
Én a Műszaki Kiadó könyvéből tanultam CSAK szóbelire, és max ponttal jöttem ki. :)
2015. febr. 5. 12:25
3/9 A kérdező kommentje:
És a Studium General-os kiadványról tudtok valamit? Azt megéri megvenni?
2015. ápr. 26. 18:12
4/9 anonim válasza:
Szia ! :) nekem most meg a studiumos és nekem ez tetszik a legjobban. A műszaki kiadós nem jött be a bönyolult megfogalmazása miatt. A studiumos pedig konkrét, érthető és könnyebb belőle tanulni. Ja és nagyobb a terjedelme mert a Studimos A4-es méretű. Sok sikert a szóbelihez. Hogy haladsz? :)
2015. máj. 19. 12:49
5/9 A kérdező kommentje:
Megvettem az SG-set is a Corvinás mellé és szerintem is könnyebb belőle tanulni. A Corvinásnak is elég nehéz a megfogalmazása, meg jóval rövidebb is de azért az is hasznos infókat tartalmaz. Amúgy meg tanulok rá minden nap de így is kétségbe vagyok esve :/
2015. máj. 19. 14:18
6/9 anonim válasza:
Írásbelid hogy sikerült? :)
Én is tanulgatok minden nap de nagyon félek a szóbelitől és attól hogy mit fogok húzni, elég sok olyan van amit nem szívesen húznék :D ( pl : kereszténység, ókóri államok, hideghábórú, demográfia...stb) Egy USA-s tételnek örülnék vagy egy választójogi rendszer összehasonlításnak :D
Neked mihez kellett az emelt töri? Milyen szakot jelöltél meg? :)
2015. máj. 19. 19:35
7/9 A kérdező kommentje:
Én egy földrajzi felfedezéseknek örülnék :D Az ilyen demográfiás meg kereszténységes témaköröket én is utálom. Jogot jelöltem meg :D
2015. máj. 19. 20:23
8/9 anonim válasza:
Az írásbeli után a szóbeli már sétagalopp. A vizsgáztatók nagyon rendesek és segítőkészek, inkább fel- mint lepontoznak. Rengeteg forrást kapsz, a tételek legnagyobb részét, némi tárgyi tudással kiegészítve, csak a források alapján is ki lehet fejteni.
Ettől már nem kell félni. Két osztálytársammal együtt emelteztem, mindegyikünk a legkevésbé akart témát húzta, mégis összeszedtünk egy maxpontos szóbelit. Ettől már nem kell félni, május közepén pedig főleg korai izgulnod. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!