Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hol tudnék programozást tanulni?

Hol tudnék programozást tanulni?

Figyelt kérdés

Tehát elsőként néztem a mérnökinfó szakot, de ahhoz fizika kell és az nekem nem mondanám, hogy jól menne. Szóval úgy gondoltam, hogy keresek mást és az ELTE IK-n találtam is. Ott is főleg az alkalmazásfejlesztő és használó szakirány érdekelne főleg, de arról meg azt hallottam, hogy igazi hasznosítható programozási tudást nem ad. Namármost én nem matekot szeretnék tanulni (mármint mivel kell ezért de, viszont nem az az ami érdekel) szóval hova kéne mennem ahol tényleg programozást tudok tanulni? (Lehetőleg Bp-n vagy az északdunántúlon)

Köszönöm :)

2015. febr. 3. 07:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Más nincs. Magyarországon csak önképzéssel megy ez.

BME-mérnökinfón sok a fizika, jogosan.

ELTE-proginfen a matek "enyhén" túlzásba van víve, de nem teljesíthetetlen. Viszont a három szakirány között nincs olyan sok különbség, nagyon leegyszerűsítve az A a matek, a B a C++, a C meg a Java köré épül fel, ám még sincs akkora különbség. B-n és C-n is qrva sok matek van.

Programozni - itt Magyarországon - nem tanítanak meg sehol.

2015. febr. 3. 10:29
 2/3 A kérdező kommentje:
hát az bizony nagy kár :/ és az ELTE-s diploma hasznosítható? még egy gazdinfós msc-re gondoltam mellé :) és melyiket éri meg jobban? B vagy C? ( c++ vagy java) meg azt hallottam hogy C-n több programozás van és B-n több matek :/ még van másfél évem és érettségi szinten tudom a pascalt és pythont kezdtem el tanulni most utána meg valamelyik C-t akarok ezzel már lesz esélyem munkát találni?
2015. febr. 3. 12:20
 3/3 anonim ***** válasza:

# 2/2 ma 12:20

Az ELTE-s diploma (de tulajdonképpen bármelyik infós) önmagában nem sokat ér. Rengeteget kell hozzá tenned otthon magadtól.

B és C szakirány minimálisan tér el matekban, nem döntő jellegű.

Pascalt felejtsd el, tanulni jó, de nagyon kevés Pascalos állásajánlat van. Pythonból már több akad, és bár nem vagyok jó Pythonos, biztos, hogy sokkal magasabb szinten kell mint egy érettségi.

C++, C#, Java tanulását tudom ajánlani, jelenleg ez a három legkeresettebb. Persze egyszerre csak egyet, és minél mélyebben.

2015. febr. 3. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!