Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen könyvet ajánlanátok...

Milyen könyvet ajánlanátok nekem? Lent!

Figyelt kérdés
Sziasztok!Jogot szeretnék tanulni.Milyen könyvet tudtok nekem ajánlani amiből megtanulhatom az alapismereteket? 17/L.Előre is nagyon szépen köszönöm :)!

2015. febr. 1. 15:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Szabó Miklós (szerk.): Bevezetés a jog- és államtudományokba.
2015. febr. 1. 23:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem szabad X vagy Y jogelméletes agymenéseinek elkötelezni magad. Olvasni ezeket is lehet persze. Anno én a Szabó Imre-féle Állam-és jogtudományi enciklopédiával kezdtem, ajánlom mellé a 2009-es Lamm Vanda-féle Jogi lexikont, illetve a Márkus-féle régi hat kötetes Jogi lexikont. Ebből a Szabó és a Márkus szerkesztette alapművek nagyobb része történeti becsű, de rengeteget meg lehet tudni böngészgetve a jogról. Olvass régi és mai jogszabályokat is. illetve én anno még felvételiző korombsn kaptam meg a Földi-Hamza-féle Római jogot (azt is csak ízlelgetni érdemes, előre programszerűen tanulni nincs értelme).
2015. febr. 5. 09:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Szilágyi Péter: Jogi alaptan

De egyetértek az előttem szólóval. Nem kell nagyon rákészülni, mert egyetemenként eltérő könyvet,jegyzetet írhatnak elő. Van ahol az adott tanár ad ki saját könyvet van ahol kell a könyv és az előadásanyag is. Ez mind ott derül ki. A Földi-Hamza könyv meg alap egy jogásznak. De ha szeretnél barátkozni a római joggal, akkor tudom ajánlani Nótári Tamás: A római jog alapjai kötetét. Rövidebb,mint a Földi-Hamza féle,de ugyanúgy benne van minden. Igazából a sok széljegyzet,apróbetűs rész lett kihagyva,átdolgozva.

2015. febr. 15. 02:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. aug. 10. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!