Mennyivel van kevesebb lehetőségem munkát találni, ha OE gépészmérnökit végzem el, mint a BME-t? Milyen más jó műszaki egyetemet tudnátok ajánlani?
Figyelt kérdés
Volt egy haverom aki 100%-os emelt matekot írt és kibukott a BME gépészmérnökiről, pedig minden nap tanult. Hogy lehet ez?2015. jan. 30. 17:58
1/1 anonim válasza:
Hát valahogy mégse tudta felvenni a ritmust. Az egyetemi és középiskolai teljesítmény között csekély összefüggés van, mindkét ellentétre van példa, csak az egyéni elhatározottság számít. (Persze a felvi eredményhez hozni kell valamit). Én a BME-n végeztem, de szerintem a más egyetemeket elvégezve is biztos az elhelyezkedés, mondom bárhol lehet bárkiből nagyszerű szakember, de ugyanúgy rossz is. A BME-ről annyit tudok mondani, hogy ha elvégzed biztosan érteni fogsz valamely szakterülethez annyira hogy a munkahelyen ne legyen gondod, de legfőképp akkor érdemes mindenképp választani, ha erősen kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos állást szeretnél, ahol nagyon mélyen kell ismerni az elméletet, esetleg magadtól újakat elsajátítani, és ami a cél sajátot az adott problémára kifejleszteni ( hisz ezért alkalmaznak majd) szerintem a BME-nek ez az erőssége, hogy ez a képesség kifog fejlődni benned a végzésig, és amit biztosan tudok, hogy itt enélkül végezni se tudsz, máshol viszont lehet elég ha tudod nagyjából mi hogy működik, (mert mondjuk lehet nem várják el olyan szinten), de mint mondtam nem ismerem a többi intézményt, és szerintem valóban az enyém függő ki milyen szakember lesz, hisz gépész és gépész között is lehet nagyságrendi különbség, ugyanazon intézményen belül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!