Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha szinte semmilyen anyagi...

Ha szinte semmilyen anyagi hátterem nincs, és tovább szeretnék tanulni akkor érdemes diákhitelt felvenni (ha nem kerülök be államira) erre a célra?

Figyelt kérdés

Bele mernétek vágni,illetve van aki így tanul?

Mellette annyit tudnék dolgozni hogy levelezős szakon az utazást,egyebeket épp, hogy tudnám állni.

2015. jan. 26. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Nagyon kockázatos... Főleg a kamatok miatt, ami miatt lényegesen több ideig kell majd törleszteni a hitelt, mint alapból. Viszont én is hasonló helyzetben vagyok, és ha minden kötél szakadna, lehet, hogy még ezt is bevállalnám, bízva abban, hogy majd évek múlva olyan munkám lesz, amivel vissza is tudnám törleszteni, de azért nem kellene szűkölködnöm sem mellette.
2015. jan. 26. 14:06
 2/5 anonim válasza:
Én vettem fel Diákhitelt (3 félévre, nem tandíj miatt!), és szépen tudom fizetni, keveset kell havonta törleszteni, igaz így rohadt sok idő míg lejár, de ha úgy állsz anyagilag majd, idővel törlesztheted nagyobb összegben. Én nem bántam meg, van keresetem, tudom miből fizetni, így nincs gond.
2015. jan. 26. 14:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen szak.
2015. jan. 26. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Én még 2002-ben felvettem, muszáj volt tandíjra kellett.

Albérletet meg az életet, utazást fizettem fizuból, de a tandíjat nem tudtam kigazdálkodni.

Még most is van belőle egy kicsi. Ezzel szerintem mindent elmondtam. Ha nem veszem fel nincs diploma, sem jobb állás stb.

2015. jan. 28. 08:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Én anno állami mellé vettem fel, mert nem volt más választásom, a családom nagyon szegény, nem tudtak támogatni koli meg kaja terén, és 250 km-re voltam otthonról ráadásul. Aztán átiratkoztam egy jobb egyetemre, így elvesztettem az átiratkozással az államis státuszomat, most minden félévben a tandíjra megy el a diákhitelem plusz marad belőle egy kevés, azt mindig elteszem spórolt pénznek, suli mellett meg dolgozom.

Nekem megérte, még akkor is, ha tudom, hogy eleve mínuszból indul az életem majd az egyetem után.

2015. febr. 2. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!