Okj-s ápolóktól kérdezném?
Ápolói OKJ végzettséggel felnőtt ápoló, csecsemő- és gyermekápoló OKJ végzettséggel csecsemő- és gyermekápoló lehetsz.
Mivel az első tanévben megközelítőleg ugyanaz a tananyag, második tanévben átmehetsz egyikről a másikra. Szóval, ha nem tetszene a felnőtt ápolás, akkor válthatsz.
Mivel gyakorlatokra járok még csak, nem dolgozom, ennek ellenére mondhatom, hogy 2 éve vagyok ezen a területen. Én nagyon szeretem, egyébként átpályáztam a gyermekápolóira, mert nem tetszett a felnőtt. Én sebészeti osztályon szeretnék dolgozni.
Egyébként kórház és osztályfüggő, hogy érzed majd magad. A gyakorlatok arra is jók, hogy megtaláld az alkalmas helyet. Én az ott dolgozók miatt választottam. Sokat jelent, ha úgy állnak hozzád tanulóként is, hogy nemcsak koloncnak tartanak a nyakukon. Fontos a magabiztosság.
Felnőtt ápolói osztályokról nem nagyon van jó tapasztalatom, emberek és betegekkel való bánásmód tekintetében sem. A gyermekosztályok egész mások.
Persze nem akarlak befolyásolni, de kívánom, hogy jól tudj dönteni. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!