Középiskolai tanárként dolgozom. Szeretnék váltani. Érdemes-e 40 évesen belevágni? Mit érdemes most tanulni?
nekem anyukám angol tanárként dolgozott, de kb. 40 évesen váltott, és egy multi cégnél ő foglalkozik a kapcsolattartással, fordítással. :) És szereti a mostani munkáját. :) Esetleg lehet tudni, milyen tárgyat tanítasz?
Olyat is tudok aki kémiát tanított, de inkább a gyógyszervegyészettel foglalkozik (Richter), és még jobban is keres, mint egy tanár.
Érdekelne engem is, mit tanítasz.
Üdv: egy kolléga :)
Szerintem a diákok szempontjából nem éri meg váltani. Én idén vagyok végzős, gimiben. A saját véleményem alapján az "arany középút" a kései 30-as, 40-es éveiben lévő tanárok. A pályakezdő, 25-30 éves tanárok még kiforratlanok, sokat kell gyakorolniuk még. (Nekem magyartanárom 25 éves. 2 éve vett át minket. Azóta nem viccelek, de minden órán 2 sort írunk le a füzetbe, nagyon nem tud tanítani). (Némettanárom 24 éves, ő szintén nem tudja azt az ismeretet átadni nekünk gyakorlat hiányában, amire szükségünk lenne.)
A másik véglet az 50-60+os tanárok. Már túl idősek a mai fiatalokhoz, a régi módszereket alkalmazzák, amik meg olykor nagyon monotonná, a diáknak abszolut érdektelenné teszik az oktatatást. Egy 40es éveiben járó tanár, meg még nyitott a változásokra: projektor használata stb. 15 éves gyakorlat ál mögöttük, ez alatt kiforrt az, hogy milyen sematikával és módszerekkel taníthatnak hatékonyan. Én mindenképp azt mondanám, szükége van a diákságnak veledkorú tanárokra, hisz tőletek lehet a legjobban, leghatékonyabban átvenni az ismereteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!