Hol érdemes egy lánynak továbbtanulni?
Germanisztika,tolmacs szak.
A nemettel foglalkozhatsz es a jó tolmacsok sokat keresnek.
Nem értem már magát a kérdést sem. Attól, hogy lány vagy, még lehetsz programozó, villamosmérnök vagy akármi, ami szeretnél. Nem a középkorban vagyunk.
Tanulni pedig azt tanuld, ami érdekel, mert azt valószínűleg magas szinten fogod művelni. A nemzetközi tanulmányok mondjuk tényleg nem valami piacképes, legfeljebb a BCE-s diploma. Viszont a nemzetközi gazdálkodás már nem rossz. Ahogy a nyelvszak sem, ha minornak valami különlegesebbet választ az ember.
Ha van rá lehetőséged, akkor inkább a Bécsi Egyetemet javaslom. Itthon a legtöbb szak költségtérítéses, ami meg nem, arra röghözkötés van. A nevetséges magyar fizetésből pedig biztos, hogy nem fizeted vissza egyhamar a képzési díjat.
Szia!
Én is német nyelvű gimibe jártam, és most vagyok elsőéves egyetemista nemzetközi tanulmányok alapszakon. Magát a szakot nem szidnám, mert közel sem haszontalan! Zseniális táptalajt nyúlt bármilyen más vagy akár társadalomtudományi területhez. A nemzetközi tanulmányokat úgy képzeld el, mint a kertészkedést. Ha van jó minőségű termőfölded, akkor abban már tudsz szép virágot nevelni. De ha tápot is adsz hozzá, akkor gyönyörű virágod lehet. Az én esetemben ez a "táp" a Hágeni Távegyetem wirtschaftswissenschaften képzését jelenti (van politikatudomány is) távoktatásban, mert nem csak BSc diplomát ad, hanem a német tudásomat is kamatoztathatom Németország legnagyobb egyetemén.
Egyébként ez lányokra és fiúkra egyaránt érvényes. Szóval egy szó mint száz. Én ajánlom a nemzetközi tanulmányokat, mert egy univerzális ugródeszka, de mellette mindenképp csinálj mást is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!