Közgazdasági vagy müszaki (továbbtanulás)?
Egészen utolsó év februárjáig ráérsz eldönteni, most perpill február 15. a jelentkezési határidő.
A törit ilyen beállítottsággal felejtsd el szerintem, se műszaki se gazdasági területen nem vennéd hasznát ellenben a fizikával.
Amúgy egy jó műszaki jobban megéri szerintem mint egy gazdasági szak.
Mi lesz előreláthatólag az 5. érettségi tárgyad?
(5. voltam)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
5-ös: valószínűleg a fizika, legalábbis ha a műszaki mellett döntök, egyébként fogalmam sincs.
Egyébként eddig sokkal inkább a műszaki irányban gondolkodtam, mivel a tavalyi fizikát (mechanika) sokkal jobban szerettem, mint azt, amit eddig idén vettünk (elektrosztatika, mágnesesség), és ez egy kicsit elbizonytalanított. Szerintetek ez nagy baj, hogy bizonyos területek, témakörök sokkal jobban érdekelnek, mások pedig sokkal kevésbé? Egyébként úgy érzem, hogy a többi reál beállítottságú osztálytársaim nagy része is hasonlóan érez.
A faktra és egyetemre jelentkezés idejével tisztában voltam.
Valaki egyszer azt tanácsolta nekem, hogy ha most még tényleg nem tudok dönteni, menjek fizika faktra, mivel a törit úgy is tanulnom kell, úgy is viszonylag jól fogom tudni (törit azért említettem, mert ez a másik felvételi tárgy a közgazdasági karokra). a "később döntés" alatt azt értem, ha pl megfogadom ezt a tanácsot, viszont később a közgáz mellett döntök, akkor egy emelt matek közép törivel ( + viszonylag jó érettségi a kötelező tárgyakból és jó jegyek) be tudok-e jutni egy nevesebb egyetemre, pl. Corvinusra? Mert azt hallottam, hogy ott elég magas szokott lenni a ponthatár. (Van egy középfokú nyelvvizsgám, lehet addigra felsőfokú lesz, ami a plusz pontokat illeti).
Törit tényleg felejtsd el, semmire nem jó ha reálos vagy, minden perce csak időpazarlás lenne.
Ha nagyon érdekel a mechanika akkor irány a BME-re gépészmérnöknek, ha megcsinálod elég jól fogsz élni hátralévő életedben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!