Hogy menjek át egy olyan vizsgán, amin kb lehetetlen?
Van egy tárgyam az egyetemen, ami nem megy. Harmadik tárgyfelvételem. Először gyakorlatból buktam, aztán jártam sokat korrepetálásra, meglett a ponthatáros kettes. A vizsgát buktam.
Ma voltam megint vizsgázni, most írták be az egyesem. Egy hét múlva lesz az uv, valami ötlet, hogy hogy tudnék átmenni?
Minden órán ott voltam, figyeltem, nagyjából értettem, most is tanultam hetek óta, 70 oldal az összes tétel meg a bizonyítások, szépen beosztottam napi 6-7 oldalra, hogy elolvasom figyelmesen, kicsit pihenek, megint elolvasom, megint pihenek, így egy nap sokszor elolvastam anélkül, hogy nagyon elfáradtam volna.
Mi a fenét csináljak még, hogy összekaparjak 10 pontot?
Készülök, de akárhogy igyekszem, beülök a vizsgára és kiürül a fejem. Egy másik tárgyból is ez volt, eddig 6 zh-t írtam belőle 2 félév alatt, az összes egyes, pedig abból is jártam külön tanárhoz, csináltam a házikat amiket javasolt a tanár, stb, órán mindent tudtam, zh-n meg mintha kínaiul lett volna a kérdés.
Érettségiig mindenből 4-es 5-ös voltam szinte 0 tanulással, nem hiszem hogy az értelmi képességeimmel van gond.
Olvasgatással semmiképp nem fog menni. A vizsgán a leadott anyagot kell visszaadni vagy feladatokat kell megoldani?
Ha az előbbi, akkor két lehetőséget van: bemagolod szó szerint (próbálhatod dallamra is, segít) vagy rendesen megérted (egy tétel bizonyítását akkor érted rendesen, ha teljesen egyedül is meg tudod csinálni). Tehát vagy memoritert kell tanulnod, vagy tételek bizonyítását kiszenvedni magadból.
Ha feladatmegoldás van, akkor az előző évek vizsgafeladatsoraival keress meg egy tanárt és gyakorold a típusfeladatokat agyba-főbe.
Otthagytam azt a szakot a fenébe, bánom hogy elkezdtem. (Nem amiatt, hogy nehéz, egyéb problémáim voltak vele.)
Hétfőn záróvizsgázok egy másikon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!