8 általánossal érettségit végezni mennyi idő?
Most töltöm a 19-et jövőhónapban!
El kezdtem a szakközép iskolát informatika szakon, de több okból kifolyólag abba hagytam 16 évesen.. Most viszont három év elteltével nagyon megbántam, mindig mondták, hogy későn érők vagyok és hát úgy tűnik tényleg későn jöttem rá, hogy mit akarok, de az a helyzet, hogy nem szeretnék meg állni az érettséginél ezért, ha létezik olyan, mindenképpen úgy kellene el végeznem az érettségit,hogy a legkevesebb idő alatt.
Mennyi idő ez? Hogy működik?
Így ennyi év el teltével rá jöttem, hogy nagyon szeretnék tovább tanulni, sőt egyetemre szeretnék menni. De, ha 3-4 év az érettségi akkor lehet fel adom, nem szeretném 22-23 évesen el kezdeni az egyetemet, számomra most nagy ellenséggé vált az idő.
Ha csak a 8 általános van meg, akkor elvileg két év laatt meglehet estin.
De azért érdekes, hogy eddig hogy ráért, most meg hirtelen olyan sietős lett, hogy Te 22-23 évesen nem mennél egyetemre, holott sokan megteszik ezt, vagy még később is, pedig időben érettségiztek...
Igen, "eddig ráért", mert más elképzelésem volt és más életmódot folytattam. Az utóbbi időben viszont úgy érzem, hogy meg találtam a helyes utat és jó rá látással szemlélem a dolgokat. Akár mondhatnám úgy is, hogy egy "hülye kis p*cs" voltam, függőség, bandázás stb...Ez miatt maradt abba az iskola, érdekes általánosban pont ennek az ellentéte voltam, de amint középiskolába kerültem, drasztikusan meg változtam és rosszul fogtam fel a dolgokat és sok hülyeséget csináltam. Most viszont úgy érzem meg javultam és megbántam néhány dolgot a múltamból...Ha nem "züllök el" és rendesen jártam volna iskolába akkor most érettségiznék és következő évben akár kezdhetném az egyetemet, ezért lett most hirtelen ilyen "sürgős", mert el pazaroltam pár évet, és teljesen nem is, de amennyire csak lehetséges szeretném behozni.
Köszönöm a válaszodat!
Én is hasonló helyzetben vagyok, bár én nem hagytam ott a sulit és leérettségiztem, de 1-szer buktam, illetve 2 és fél éve vegetálok. Most döntöttem el, hogy újraérettségizek és egyetemre/főiskolára megyek.
Ami fontos és ne ess abba a hiába amibe én. Legyél türelmes. Ne az "elpazarolt" éveket akard beérni, mert annak semmi értelme, ezt elég könnyű belátni, csak felesleges frusztrációt okoz. 22-23 évesen sem vagy lecsúszva semmiről, főleg nem a továbbtanulásról, ez teljesen hibás felfogás és elgondolás.
2 év alatt csak úgy tudsz érettségit szerezni, ha van szakmunkás bizonyítványod, mert az kb. annyit tesz, hogy van 9-10.-es bizonyítványod, tudtommal, de ez nem biztos olvass utána.
A lényeg, hogy ne arra gondolj, hogy eddig mennyi időd ment el, mert azzal nem jutsz előbbre csak feleslegesen frusztrált leszel, ahogy írtam. A múlttal nem tudsz mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!