Kémia, fizika vagy biológia érettségi a könnyebb?
Sziasztok!
2016 szeptembertől szeretnék földtudományira járni az ELTE-re. 2014-ben érettségiztem, de akkor még nem tudtam, hogy hova tanuljak tovább, úgyhogy nincs meg hozzá a megfelelő érettségim. (még) Szóval, kettő tantárgyból kell érettségiznem. Elvileg 2016 júniusban. Az egyik a földrajz lesz, az tuti. A másikat nem tudom eldönteni, hogy kémia, fizika vagy biológia legyen... Ha középszinten érettségizek mindkettőből, akkor legalább 85% kell mindkettőből, ha emelten, akkor legalább 65% mindkettőből. Nem tudom, hogy melyik a legkönnyebb és melyik milyen nehéz emelten, ill. középszinten. Biológiát csak általánosban tanultam, viszont abban nem nagyon van számolás, ha jól gondolom, szinte csak elmélet és érdekel is, csak így necces, hogy középsuliban nem is tanultam. Fizikából 4-es voltam (2 évig tanultam), elég nehéznek találom, bár édekelni nagyon érdekel, csak félek tőle, mert nehéz, kémiából 5-ös voltam (1 évig tanultam), nagyon szerettem, de félek a számolásoktól. Azt sem tudom, hogy ennyi idő alatt fel lehet-e készülni, vagy toljam az egészet még egy évet? Jobban szeretem a sok elméletet és a kevés számolást. Segítsetek, légyszi. Nem tudok dönteni. :(
20/L
Bioszt ajánlom, szerintem a közép nagyon könnyű, igaz én tanultam 4 évig. Ennél mehetsz legbiztosabbra arra, hogy jó lesz, a feladatok jellegéből adódóan. Lénárd Gábor tankönyveit ajánlom, az teljesen lefedi közepes anyagot, nem érhet meglepetés.
Egyébként fizikáról nem tudok nyilatkozni, én azt nem tanultam, viszont kémia faktos voltam és azt mondom, hogy szerintem közepet eléggé feszített tempóban kell írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!