Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kémia, fizika vagy biológia...

Kémia, fizika vagy biológia érettségi a könnyebb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2016 szeptembertől szeretnék földtudományira járni az ELTE-re. 2014-ben érettségiztem, de akkor még nem tudtam, hogy hova tanuljak tovább, úgyhogy nincs meg hozzá a megfelelő érettségim. (még) Szóval, kettő tantárgyból kell érettségiznem. Elvileg 2016 júniusban. Az egyik a földrajz lesz, az tuti. A másikat nem tudom eldönteni, hogy kémia, fizika vagy biológia legyen... Ha középszinten érettségizek mindkettőből, akkor legalább 85% kell mindkettőből, ha emelten, akkor legalább 65% mindkettőből. Nem tudom, hogy melyik a legkönnyebb és melyik milyen nehéz emelten, ill. középszinten. Biológiát csak általánosban tanultam, viszont abban nem nagyon van számolás, ha jól gondolom, szinte csak elmélet és érdekel is, csak így necces, hogy középsuliban nem is tanultam. Fizikából 4-es voltam (2 évig tanultam), elég nehéznek találom, bár édekelni nagyon érdekel, csak félek tőle, mert nehéz, kémiából 5-ös voltam (1 évig tanultam), nagyon szerettem, de félek a számolásoktól. Azt sem tudom, hogy ennyi idő alatt fel lehet-e készülni, vagy toljam az egészet még egy évet? Jobban szeretem a sok elméletet és a kevés számolást. Segítsetek, légyszi. Nem tudok dönteni. :(

20/L

2015. jan. 20. 18:58
 1/9 A kérdező kommentje:
ja, azt elírtam, hogy ha középszinten érettségizek, akkor nem 85% kell mindkettőből, hanem az egyikből legalább 90%, a másikból legalább 95%...
2015. jan. 20. 19:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Bioszt ajánlom, szerintem a közép nagyon könnyű, igaz én tanultam 4 évig. Ennél mehetsz legbiztosabbra arra, hogy jó lesz, a feladatok jellegéből adódóan. Lénárd Gábor tankönyveit ajánlom, az teljesen lefedi közepes anyagot, nem érhet meglepetés.

Egyébként fizikáról nem tudok nyilatkozni, én azt nem tanultam, viszont kémia faktos voltam és azt mondom, hogy szerintem közepet eléggé feszített tempóban kell írni.

2015. jan. 20. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Jelenleg mit csinálsz?
2015. jan. 20. 19:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Eddig dolgoztam, de most épp semmit. Tanulni szeretnék mostantól éjjel-nappal, csak előbb el kéne döntenem, hogy mit.
2015. jan. 20. 19:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Még agyalok, hogy mi legyen, mert így nem biztos, hogy el merem kezdeni a biológiát, hogy egyáltalán nem tanultam, meg szerintem a földtudományin nem is lesz rá szükség, annál inkább a kémiára. Viszont a biosz kiszámíthatóbb, ahogy írtad. Nem tudom... :(
2015. jan. 20. 19:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezesetben megpróbálhatnád a most következő időszakban is szerintem.
2015. jan. 20. 20:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Áh, már most valamikor le kellene adni a jelentkezést. Még abszolút nem vagyok felkészülve és ez a néhány hónap kevés.
2015. jan. 20. 20:10
 8/9 anonim ***** válasza:
A válasz természetesen az, hogy az a könnyebb, amit a legjobban megtanultál. De ha engem kérdezel, akkor ezek közül a fizika a legkönnyebb, mert azt meg lehet tanulni. :-D
2015. jan. 20. 23:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát a legjobban a kémia ment. :) bár a bioszt nem tudom, mivel nem tanultam, lehet, hogy az is jól menne. Fizika nagyon tetszik, mert tök érdekes, és mivel a földtudományin kémia és fizika is lesz, biosz pedig nem, ezért a kémia és a fizika közül kéne választanom, de emelten mindkettő nagyon nehéz szerintem. :( minimum 65% kéne. vagy középszinten 90%. Nem tudom, hogy mennyivel nehezebb egy 65%-os emelt egy 90%-os középszinthez képest....
2015. jan. 21. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!