Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az nem számít hátrányos...

Az nem számít hátrányos helyzetűnek aki hátrányos helyzetű településről szeretne felvételt nyerni? Vagy, hogy honnan lehetne ezt megtudni, hogy kik számítanak annak?

Figyelt kérdés
2010. febr. 7. 14:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Miért kérdezed? Az sokat számít... Én jelentkeztem AJTP-ba, és a kicsi és hátrányos helyzetű faluból jelentkezés is hátrányossá tett engem.
2010. febr. 7. 14:57
 2/4 anonim ***** válasza:
49%
Ha arra gondolsz, h kapsz-e érte pluszpontot, akkor a válasz nem. Sajna senkit nem érdekel, h honnan akarsz egyetemre menni. (Vagy középsulis felvételi? Mert ott nem tudom...)
2010. febr. 7. 15:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

Hátrányos helyzetűnek számít az a huszonöt évesnél fiatalabb jelentkező, akit középfokú tanulmányai idején családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, illetve aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, vagy állami gondozott volt. Halmozottan hátrányos helyzetű felvételiző az, akinek az írtakon kívül a tankötelessé válásának időpontjában a törvényes felügyeletét ellátó szülője, illetve szülei legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, valamint akit tartós nevelésbe vettek.

2010. febr. 7. 15:07
 4/4 anonim válasza:
Az előttem írtak alapján azon gondolkoztam, hogy akkor, ha az egyik szülőmnek csak szakmunkás bizonyítványa van, s a másiknak 8 általános+ 2 OKJ-s képzés (amit nem teljesen értek, hogyan lehetséges, mert úgy tudtam, hogy elv. ezekhez érettségi szükséges), megkapom a pluszpontot? Az viszont valóban biztos, hogy a lakhely miatt nem kapsz.
2010. febr. 8. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!