Az nem számít hátrányos helyzetűnek aki hátrányos helyzetű településről szeretne felvételt nyerni? Vagy, hogy honnan lehetne ezt megtudni, hogy kik számítanak annak?
Figyelt kérdés
2010. febr. 7. 14:51
1/4 anonim válasza:
Miért kérdezed? Az sokat számít... Én jelentkeztem AJTP-ba, és a kicsi és hátrányos helyzetű faluból jelentkezés is hátrányossá tett engem.
2/4 anonim válasza:
Ha arra gondolsz, h kapsz-e érte pluszpontot, akkor a válasz nem. Sajna senkit nem érdekel, h honnan akarsz egyetemre menni. (Vagy középsulis felvételi? Mert ott nem tudom...)
3/4 anonim válasza:
Előző vagyok.
Hátrányos helyzetűnek számít az a huszonöt évesnél fiatalabb jelentkező, akit középfokú tanulmányai idején családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, illetve aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, vagy állami gondozott volt. Halmozottan hátrányos helyzetű felvételiző az, akinek az írtakon kívül a tankötelessé válásának időpontjában a törvényes felügyeletét ellátó szülője, illetve szülei legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, valamint akit tartós nevelésbe vettek.
4/4 anonim válasza:
Az előttem írtak alapján azon gondolkoztam, hogy akkor, ha az egyik szülőmnek csak szakmunkás bizonyítványa van, s a másiknak 8 általános+ 2 OKJ-s képzés (amit nem teljesen értek, hogyan lehetséges, mert úgy tudtam, hogy elv. ezekhez érettségi szükséges), megkapom a pluszpontot? Az viszont valóban biztos, hogy a lakhely miatt nem kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!