Tudnátok iskolákat ajánlani, véleményt nyilvánítani, tapasztalatokat megosztani a lent leírtakhoz? (középiskola)
Lassan el kell döntenem, hogy "mi szeretnék lenni, ha nagy leszek?", ami elég nyomasztó arra tekintve, hogy minden a középiskola választásomon múlik. Az lesz a döntő, hogy mi lesz a sorsom. Szlovákiai vagyok, és azon vacilálok, hogy maradjak-e itt tanulás szempontjából, vagy érdemesebb lenne csak a magyar nyelvre való alapozás a jövendőbeli munkámra tekintve. Érdekel a pszichológia, és a barátaim már párszor ajánlották is nekem. Érdekel is az egész dolog, iskolát viszont nem találtam még. Ezen kívül a színészkedést is érdekfeszítőnek találtam, viszont kisebbfajta szótlanságom és visszavonultságom miatt a kimondott színészi pálya nekem itt bezárult, maximum a szinkronszínészet jöhetne szóba, ami azért merült fel, mert szeretek játszadozni a hangommal, egy időben jártam szavalóversenyekre is, és ha jól hallottam, az énektudás sem árt, ha van. És nekem bizonyára van.
Pontosan nem tudom, hogy milyen tantárgyakból kell jól teljesítenem, ami szükségesnek mondható. Lényegében a matematika az a tantárgy, amit valóban magaménak tudhatok, ugyanis értem, és szeretem is egyaránt. A második a magyar nyelv, és az utóbbi időben a történelem és a magyar irodalom is jól halad. Gyengeségemnek mondhatom a nyelvek tanulását, viszont azt betudhatom a lustaságomnak is. A biológiával csak-csak, viszont a kémiával még inkább megbékéltem. Ami szintén a henyélésem szüleménye.
Na más most. Mivel itt kicsit más tanulásmenet van, mint Magyarországon, megérné, ha ott tanulnék tovább akár pszichológiai, akár szinkronszínészi pályán?
Esetleg valami tapasztalat, mire kellene rágyúrnom ahhoz, hogy "sikeresebb" legyek bármely iskolánál? Tudnátok mondjuk iskolákat ajánlani, amiknek a weboldalán körülnézhetnék? Valami tapasztalatszerzés, vagy véleménymegosztás, hogy kiknek érdemesebb ezt/ezeket választani?
Még tudom, van egy kis időm gondolkozni, hogy hol tudnék érvényesülni alapiskola után, de szűkös az idő, számomra legalább is nagyon. Ha azt vesszük, hogy mennyit gondolkoztam azon, hogy ha A-t választok, akkor milyen életem lesz, és ha B-t, akkor milyen. Na és mi van, ha befúródik egy C is. Sok minden megeshet, viszont én most erre a kettőre (pszichológia, szinkronszínészet) tennék nagyobb hangsúlyt. Várom véleményeteket, köszönöm! :)
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!