Mi a véleményetek a következő iskolákról?
Most idén fogok érettségizni. Félévkor 4-es voltam mind matekból, mind történelemből. Viszont most év végén van sansz az 5-re mindkét tantárgyból. Van egy német és egy angol komplex középfokú nyelvvizsgám. Matek fakultációra járok. Várhatóan - ha minden jól sikerül - 400-415 pontot fogok 'összeszedni'.
Azt gondoltuk ki a szüleimmel, hogy Budapesten vagy Debrecenben tanulok tovább. Budapesten BGF-re mennék pénzügy számvitelre illetve megjelölném a gazdálkodási és menedzsment szakot is. Aztán ott van a budapesti Corvinus is, amelyen néztem a pénzügy számvitel és gazdálkodási és menedzsment szakot, de oda nagyon magas a pontszám (452 - tavaly). Ugyanezeket a szakokat Debrecenben is megnéztük.
Szerintetek nehezek ezek a szakok? Úgy értem megcsinálható a matek illetve a többi tantárgy amit ott fogok tanulni? vagy csak azok tudják megcsinálni akik 5ösök, akik tényleg kitűnőek voltak?
Illetőleg most nézegettem, hogy a Corvinus egyetemen indul egy szak, gazdaságinformatikus. Ez milyen nehézségű, elvégezhető?
Örülnék ha egy kicsi háttérinformációt is adnátok, hogy mi a nehéz ezekben a szakokban, mi lehet majd belőlem ha elvégzem, van e jövője ezen a szakoknak!
Várhatóan - ha minden jól sikerül - 400-415 pontot fogok 'összeszedni'.
Úgy értem annyi pontom lesz érettségi után.
ja még vmit kifelejtettem: nemzetközi gazdálkodás szakról mi a vélemény?
Tudom kicsit komplex a kérdés. De úgy gondolom jobb egyben feltenni, nem külön-külön..
köszönöm :)
szóval most ha meglenne az 5-ös mindkettőből, és jól sikerülne az érettségi akkor semmi sincs veszve?
ha nem is vagyok olyan penge, de szorgalommal kompenzálható?
Corvinus nagyon nehéz?
Ebben azért kételkedek. Egy csomó corvinusos ismerősöm szerint elég easy way iskola...
Minden szak elvégezhető!
A matek nagyon fontos, de azért egy gazdasági jellegű képzésben messze nem kizárólagos.
Hali! Corvinus-os gazdasági diplomával szinte biztos az elhelyezkedés, nem is akármilyen melót találhatsz vele. Az az igazság, hogy pénzügy és számvitel szakon végzett szakemberekből is már Dunát lehetne rekeszteni, úgyhogy ha érdekel a gazdaságinformatikus képzés akkor szerintem próbáld meg azt, mert azzal talán könnyebben sikerül elhelyezkedned. A nki gazdálkodás elég jó kis szak, ha szereted a nyelveket, és a gazdaságot akkor passzolna hozzád a képzés!
Azt mondják amúgy, hogy a pénzügy és számvitel a legnehezebb az általad említettek közül, és a BGF-en pont a matek és a számvitel az a két tantárgy, amin buktatni szoktak!!!
De ne add fel, biztosan sikerül bejutnod egy jó suliba, hiszen ahogy írtad jók az eredményeid eddig, és várhatóan ez nem is fog változni.
A helyedben jelölném:
1. gazdasági informatikus
2. nki gazdálkodás
3. pü számvitel
4. gazd.men.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!