Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek a következő...

Mi a véleményetek a következő iskolákról?

Figyelt kérdés

Most idén fogok érettségizni. Félévkor 4-es voltam mind matekból, mind történelemből. Viszont most év végén van sansz az 5-re mindkét tantárgyból. Van egy német és egy angol komplex középfokú nyelvvizsgám. Matek fakultációra járok. Várhatóan - ha minden jól sikerül - 400-415 pontot fogok 'összeszedni'.

Azt gondoltuk ki a szüleimmel, hogy Budapesten vagy Debrecenben tanulok tovább. Budapesten BGF-re mennék pénzügy számvitelre illetve megjelölném a gazdálkodási és menedzsment szakot is. Aztán ott van a budapesti Corvinus is, amelyen néztem a pénzügy számvitel és gazdálkodási és menedzsment szakot, de oda nagyon magas a pontszám (452 - tavaly). Ugyanezeket a szakokat Debrecenben is megnéztük.

Szerintetek nehezek ezek a szakok? Úgy értem megcsinálható a matek illetve a többi tantárgy amit ott fogok tanulni? vagy csak azok tudják megcsinálni akik 5ösök, akik tényleg kitűnőek voltak?

Illetőleg most nézegettem, hogy a Corvinus egyetemen indul egy szak, gazdaságinformatikus. Ez milyen nehézségű, elvégezhető?

Örülnék ha egy kicsi háttérinformációt is adnátok, hogy mi a nehéz ezekben a szakokban, mi lehet majd belőlem ha elvégzem, van e jövője ezen a szakoknak!

2010. febr. 6. 15:31
 1/9 A kérdező kommentje:

Várhatóan - ha minden jól sikerül - 400-415 pontot fogok 'összeszedni'.

Úgy értem annyi pontom lesz érettségi után.

2010. febr. 6. 15:32
 2/9 A kérdező kommentje:

ja még vmit kifelejtettem: nemzetközi gazdálkodás szakról mi a vélemény?

Tudom kicsit komplex a kérdés. De úgy gondolom jobb egyben feltenni, nem külön-külön..

2010. febr. 6. 15:33
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
A Corvinus nagyon nehéz, oda tényleg pengének kell lenned! Az ott elvégzett tanulmányok után nem nehéz nagyon-nagyon jól kereső munkákat találni. Egy pillanatra sem szabad most megállnod, csak tanulj és akkor minden esélyed meglesz! Sok sikert előre is! =)
2010. febr. 6. 15:42
 4/9 A kérdező kommentje:

köszönöm :)

szóval most ha meglenne az 5-ös mindkettőből, és jól sikerülne az érettségi akkor semmi sincs veszve?

ha nem is vagyok olyan penge, de szorgalommal kompenzálható?

2010. febr. 6. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Corvinus nagyon nehéz?

Ebben azért kételkedek. Egy csomó corvinusos ismerősöm szerint elég easy way iskola...

2010. febr. 6. 15:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Szerintem szaktól is függ, hogy milyen nehézségű!
2010. febr. 6. 15:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Minden szak elvégezhető!

A matek nagyon fontos, de azért egy gazdasági jellegű képzésben messze nem kizárólagos.

2010. febr. 6. 16:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem ne félj a matektól. Én 3-as voltam világ életemben, mert sosem tanultam, abból éltem, amit megjegyeztem órán, 3-as lett az érettségim, most meg mérnöki szakra járok, 3 félév matekom volt, simán, elsőre, elég jó eredménnyel meglett mind. Ne parázz a matektól. Meg ahogy írtad, elég jók az eredményeid. Biztosan menni fog! Én a pénzügy-számvitelre szavaznék amúgy! :)
2010. febr. 6. 17:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Hali! Corvinus-os gazdasági diplomával szinte biztos az elhelyezkedés, nem is akármilyen melót találhatsz vele. Az az igazság, hogy pénzügy és számvitel szakon végzett szakemberekből is már Dunát lehetne rekeszteni, úgyhogy ha érdekel a gazdaságinformatikus képzés akkor szerintem próbáld meg azt, mert azzal talán könnyebben sikerül elhelyezkedned. A nki gazdálkodás elég jó kis szak, ha szereted a nyelveket, és a gazdaságot akkor passzolna hozzád a képzés!

Azt mondják amúgy, hogy a pénzügy és számvitel a legnehezebb az általad említettek közül, és a BGF-en pont a matek és a számvitel az a két tantárgy, amin buktatni szoktak!!!

De ne add fel, biztosan sikerül bejutnod egy jó suliba, hiszen ahogy írtad jók az eredményeid eddig, és várhatóan ez nem is fog változni.

A helyedben jelölném:

1. gazdasági informatikus

2. nki gazdálkodás

3. pü számvitel

4. gazd.men.

2010. febr. 8. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!