Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 24-25 évesen orvosira jelentke...

24-25 évesen orvosira jelentkezés? Vélemény?

Figyelt kérdés
Félre ne értsetek, nem rólam van szó, hanem a barátomról... ő ezt szeretné csinálni, bár szerintem rossz ötlet ilyen későn orvosira menni...
2015. jan. 6. 19:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Miért hiszi mindenki azt, hogy csak 19-20-21 évesen lehet csak egyetemre menni?
2015. jan. 6. 19:43
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Miért lenne ez annyira késő? Egyáltalán nem ritka, hogy valaki 34-35 évesen állapodik meg végül egy adott végzettségnél. Ha vannak még állami félévei, és tud úgy élni mint egy átlag nappalis egyetemista, tehát mondjuk a szülei támogatásával, akkor miért lenne baj?

Ha ez vigasztal én most vagyok 26, őszre betöltöm a 27-et és én is vissza akarok menni nappalis egyetemi képzésre! Igaz nem orvosi, hanem műszaki területre, de szüleim el tudnak tartani, munkám amúgy sincs, akkor miért ne próbálnám meg?

Különben is volt 31 éves csoporttársam nappalin, még régen első évfolyamon!

2015. jan. 6. 19:44
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
De van esélye?
2015. jan. 6. 23:32
 4/11 A kérdező kommentje:
simán meg lenne az esélye a bekerülésre
2015. jan. 7. 18:31
 5/11 anonim válasza:
Szerintem bátorítsd, hogy ha van esze és pénze is akkor próbálja meg!
2015. jan. 7. 18:49
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

"és pénze is" --> mindenki azt hiszi, hogy az orvosit csak sok pénzzel lehet elvégezni. Ami igaz is, de csak önköltségesen (ahol 1 000 000 ft/félév a költség).

Akinek van esze, az bejut az államilag finanszírozottra is, annak csak annyi kiadása lesz, mint más normális egyetemistának. Mi elég rosszul állunk anyagilag (a családom), mégis orvosira járok és a Sobotta atlaszon kívül nem kellett sok pénzt kiadnom semmire.

2015. jan. 9. 10:00
 7/11 anonim válasza:
Bátorítsd!
2015. jan. 14. 09:04
 8/11 anonim válasza:
és mi kellettahhoz, hogy államilag finanszírozottan felvegyenek? Értem én itt a középsulis bizonyítványt, plusz az érettségi, emelt tantárgyak..nyelvvizsga..stb? Milyen teljesítmény kell? Ha estin végzem el a 11-12. osztály akkor ne is próbálkozzak, esélytelen?
2015. ápr. 21. 16:00
 9/11 anonim ***** válasza:

#6-os vagyok, SOTE-s orvostanhallgató.

Először is, ész kell, tehát:

- Nekem nincs ilyen csapnivaló helyesírásom, mint neked. Jobb lesz, ha megtanulsz írni, mert irodalom érettségin 20-30 pontot is bukhatsz ezzel a helyesírással.

- A Google segítségével mindent megtalálsz, hogy mi kell.

- Érettségin nagyon jól kell teljesítened, az én legrosszabb érettségim matek és kémia emelt volt 86 %, a legjobb magyar irodalom és nyelv 95 %. Aztán 11-12-ben a bizonyítványban a jegyeknek is jónak kell lennie. Nekem egy 4-esem volt, a többi ötös.

- Kell kémia meg biosz emelt, lehető legjobb eredménnyel.

- Nyelvvizsga mindenhova kell egyetemen.

- Meg kell "seggelési" és tanulási képesség, meg persze logika, hogy fel is fogd és kombináld a tudást, amit megtanultál.

Így én 30 ponttal túlszárnyaltam a ponthatárt. Ennek ellenére MEGBUKTAM anatómiából, ami nagyon magolós és az egyik legnehezebb tantárgy az élettan mellett az orvosin.

Ha ezek után neked menni fog, akkor hajrá! Sok sikert! Csak te tudhatod, hogy mire vagy képes, ezt ne tőlünk kérdezd. ;)

2015. ápr. 21. 17:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Persze nem akarom elvenni a kedveteket. Mondjuk ha kicsit rosszabb az érettségitek / bizonyítványotok, még belefér, a lényeg hogy olyan 400-410 felett legyen, ha a SOTE-ra akartok jönni, akkor 425 körül...
2015. ápr. 21. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!