Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ilyen esetben melyik iskolában...

Ilyen esetben melyik iskolában érdemes továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Elég hosszú a történet, próbálom rövidre fogni... Az egész ott kezdődött, amikor 8.-dik második félévben rettentően stresszes lettem, idegeskedtem, de még elmentem iskolába. Ekkor volt pályaválasztás, egy nagyon könnyű iskolát választottam, azt hittem, olyan iskola lesz, amit szépen kijárok, nem kell feszengeni. Nem rossz képességű gyerek vaqyok, de közel se zseni. Inkább lustácska. Na most akkor jöttem rá, hogy ez előkészítő, vagyis nulladik évfolyam, azaz 1 év megy a semmibe. Erről nem tájékoztatott az előző osztályfőnők. Sebaj, ezt még túléltem. A legnagyobb baj az volt, hogy az iskola a megye egyik legsemmitérőbb iskolája. Ez akkor derült ki, nem tudtuk eddig. Szüleimmel nem voltunk otthon iskola témába. Hogy mi baj volt az iskolával? sorolhatnám... rengeteg kisebbeségi, akik kint terrorizálták a diákokat az iskola előtt, nem volt egy normális szakma, tele lánnyal volt. ruhaipari technikusra maradhattam volna ott, mire mentem volna vele? megalázó és ciki, amúgyse ér semmit ez a szakma az osztályfőnők első szülőin elmondta, hogy fiúk mehetnek innen, mert nincs helyük itt. csak szakmunkásba lett volna lehetőség tanulni elektronikát. Az osztály szét volt esve, egy nulla volt. Megelégeltem, átiratkoztam egy erősebb szakközépbe, ahol elektronikát oktatnak. Már itt több mint 1 éve ki voltam idegileg, de tartottam magam. Most vagyok ebbe az iskolába, és itt tart a történet, ami nem tudom hogy végződik. Az iskola iszonyat nehéz, nem bírok felzárkózni, mert már depresszó, stressz, és pánikbetegség hatása alatt vagyok. Egyrészt semmit nem tudok, mert ők előkészítőbe tanultak is valamit, mi végigszórakoztuk az előző iskolámba. Mástrészt már pszichiátirai kezelésere járok, és 3 napja nem tudok iskolába menni. MAgántanárhoz alig bírtam elmenni, de nagy nehezen elmentem, tanultam is itthon de félévkor meghúztak fizikából és matekból. Szüleim nagyon kiakadtak, ment is a vita, hogy el kell végeznem az iskolát valahogy, utána mehetek dolgozni úgyis, mert azt szándékozom. Mindenféle vizsga lenne, amit nem tudok elvégezni, mert lemaradtam. Amit itthon megtanultam, ott a stressz hatására nem bírtam lapra vetni. A baj az, hogy ha nem lennék pszichés beteg, akkor is csak 4 évig úgy bírnám összekapakarni azt a kettest, de így színtisztán megbukok olyannyira nehéz. Voltam olyan holdponton, azon gondolkotam élni se akarok... Ezen átestem. Járok kezelésre, és a szüleim azt mondják, ha akarok eljöhetek ebből is, csak a 4. iskolám az már tényleg végleges legyen. Leordibálták a fejem, ha ilyet mondtam, már tudják mi van velem, és azt csinálhatok amit akarok, csak szívesen csináljam. Tudják nincs értelme erőltetni egy dolgot, ami nem megy. Nem akarok másik szakközepet, gimnáziumot, mert tudom hogy nehéz lenne, és előjönnének ezek a problémák. Nem akarok küszködni. Másik szakmunkás sem jöhet szóba, mert nem akarok megsérteni senkit, oda nem olyan típusú gyerekek járnak mint én vagyok, valószínűleg ott kicsinálnának fizikailag is. Ebbe a jelenlegi suliba jól beilleszkedtem, de csak azért mert ez neves szakközép. Az is a baj, hogy az elektronikai nem érdekel olyan nagy mértékbe, hogy emiatt én gyomorfekélyt kapjak felnőttkoromban. Úgy gondolom azaz érettségi közel sem ér annyit. Ebből az iskolából tömegével mennek kezelésekre, mert összeroppantak idegileg, sajnos ez van. Meg a tanárokkal is van egy kis probléma, az osztályom meg kicsit szét van esve (minden osztállyal kifogtam).

Arra gondoltunk el kelleme végeznem valami bolti eladói, vagy bolt vezetői OKJ tanfolyamot, azt élvezném is, keresnék pénzt, úgyis szüleimmel lakom. Ha becsületesen csinálnám azt a munkát, biztos ellennék vele egy ideig. Aztán lehet felnőttkoromban elvégzek valamit, leérettségizek, ki tudja. Csak most nagy bajban vagyok, és most nem vagyok képes rá. Egy a baj, 18 év után lehet, addig meg mit csináljak? Magántanuló nem lehetek, otthon még nagyobb depresszióba esnék, folyamatosan emberek közelébe kell lennem. Szóval szakközép, szakképző jelenleg kizárt. Mondták szüleim, ezt 4-5 hónapot bírjam ki, és ők vesznek ki innen, nem kell kérnem. Amikor tudatukra jutott, hogy pszichiáterhez kell járni majdnem a fél iskolának, megelégelték. Kérdés, hogyan tovább. A szüleim mindenben benne vannak, csak mondják ne ő nekik kelljen kitalálni. Azt mondják csináljak olyat, amit szívesen dolgozok majd.

Helyesírásból kiváló vagyok, csak nagyon sietek, nézzétek el ezt nekem légyszi.

Midnenféle ötletet szívesen fogadok, előre is köszi!

16/F

2010. febr. 5. 12:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én azt ajánlom érettségizz le még most,mert "felnőtt" korodban (már majdnem felnőtt vagy egyébként,nincs az olyan messze),munka,család melet sokkal nehezebb lesz visszaszokni a tanulásba. És érettségit mindenhova kérnek,még a legtöbb okj-s szakképzéshez is,mondjuk a ruha és bolti eladóhoz lehet elég a 10. osztály elvégzése. Én csak azt nem értem,mitől készülsz ki ennyire? Azt irod jol beilleszkedtél,gondolom akkor nem az emberekkel van a gond. Vegyél erőt magadon,mert stressz mindenhol van,és tanulni is mindenhol kel..ne haragudj hogy ezt mondom de te is leirtad,és szeirntem is ez a legfőbb gond,hogy lusta vagy.. azért egy szakközépsikolát nem egy nagy etvasz elvégezni,nem egy egyetem és nem is kell 12-14 orákat dolgoznod megállás nélkül,még nagyjábol nincsen semmi dolgod.. Most vonz a munka mert lusta vagy tanulni,majd rájösz hogy a munkahelyen sem lehet lustulni,és az sem annyira jó igazából.

Matek+ fizikából meg járjál különtanárhoz,de azért azt is be lehet seggelni egy kettesre csak le kell ülni tanulni

2010. febr. 5. 14:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Genetikailag örököltem. nem nem lehet bemagolni. Egész délutánokat szántam rá, de ott rám jött a görcs és semmi nem jött a fejembe, és örülök ha egy órát végigbirok ülni, nem hogy bármire is figyelni. Stressz, idegesség, pánikbetegség, rosszullétől való félelem stb. Mi váltja ki? Semmi. Ez van. Tudod itt már nem az van, hogy ne idegeskedj, és tanulj. Én se nagyon szeretek görcsbe végigülni egy órát és nem tudni odafigyelni, hidd el nekem. A pszichológus ajánlotta a gyógyszeres kezelést, olyannyira komoly helyzet, tovább irányított a pszichiáterhez, és már mindennap szednem kell, mert minimum fél év mire magamtól tudok uralkodni magamon. Nem szeretnék leérettségizin egyenlőre, akárki tukmálja, nem éri meg nekem hogy 30 évesen rákot kapjak. A nagymamám tudod mibe halt meg? Idegesség miatt rákott kapott, igaz anno még nem tudták kezelni ezt a fajta betegséget, nem ismerték el a depressziót. Ő rajta már nem tudunk segíteni sajnos.

Én viszont egy nyugodt, szabad életet akarok. Ér annyit azaz érettségi? Kétlem... akkor ér, ha valaki utána főiskolára megy, de nekem inkább a halál mint diplomázzak... Most apukámmal beszéltem, hogy eltanulom tőle a kárpitos szakmát, mert ő már nagyon komoly szakember... Régen tiltotta, mára már gondolkodik ezen is... ez némi szabadságot adna, vinném, hoznám a bútort, itthon nyugalomban megcsinálnám, közbe emberekkel is kommunikálhatnák. De még 18 éves vagyok tanulom kellene valamit ideiglenesen.

2010. febr. 5. 14:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Régen volt olyan, hogy egy évet lehetett halasztani; kérdezz rá, hogy most is megvan-e ez a lehetőség. A tanév hátralevő részére legyél magántanuló; tizedikben még nincsenek szakmai gyakorlatok, úgyhogy mehetsz. De nem hiszem, hogy érettségi nélkül elvégezhetnél egy szakképzést.
2010. febr. 6. 10:21
 4/5 anonim ***** válasza:
"Én viszont egy nyugodt, szabad életet akarok." Hidd el öcsém, mindenki olyat szeretne. De amúgy te gimnáziumba nem akarsz járni, mer az neked nehéz, szakközépbe nem akarsz, mer terrorizálnak, magántanuló nem lennél, mer nem akarsz egyedül lenni, akkor most találjanak fel neked egy új tanulási lehetőséget, vagy mi?! Valamit választanod kell! Menj el egy nyamvadt gimnáziumba, tedd le a nyamvadt érettségit (én szinte semmit nem tanultam, mégis 4-es 5-ös lett, ha te nem vagy olyan jó képességű, akkoris meglesz a 2-es mindenből, legalábbis írtad, hogy nem vagy buta, akkor meg kell hogy legyen) utána meg elmész kárpitosnak, vagy OKJ-re, de legyen egy érettségid szerintem mindenképpen. De amúgy ha te eleve kijelented, hogy nem akarsz tanulni, akkor meg mi a fenét vársz az élettől? :S Aki nem tanul, abból egy nulla ember lesz! Úgyhogy vagy erőltesd meg magad vagy viseld a következményeit a lustaságodnak.
2010. febr. 6. 11:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem kell feltalálni semmilyenféle új tanulási lehetőséget. Tudod mit kellene tenni? A nyomorult oktatási rendszert átreformálni! Mi az, hogy szakképzőbe közismereti tantárgy 9. 10. van? Mi a lótúrnak? A hidegburkolók majd biztosan térfogatot kell számolni.... 9.10 azért van, hogy minél tovább tanulni kényszerítsék szerencsétlen gyereket, nehogy már elmehessen dolgozni. A sok egyetem reklámozás helyett inkább a hiány szakmákat kellene tolni. Érettségit meg kontra normális szakmát meg ne akarjuk összehasonlítani...
2010. febr. 6. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!