Hogyan indokoljam az intézményváltási kérelmet, hogy biztosan átvegyenek?
Debreceni egyetemre járok és át szeretnék menni az ELTE-re arra a szakra, melyet jelen pillanatban is tanulok.
Intézményváltási kérelmemben meg kell indokolnom, miért szeretnék átmenni, és nincs kiforrott válaszom, hogy mit írjak ide, amit nem tudnak visszautasítani. És ezt mindössze két sorban kell indokolnom.
Nem érzem magam jól a családomban és ez a fő motivációm, emellett az ELTE színvonalasabb oktatást nyújt. Plusz anyagi, érzelmi szempontból is szeretnék törekedni a szüleimről való leválásra.
Ezek elég erős indokok, vagy kevés ahhoz, hogy sikerüljön átmennem?
Igazából tényleg nem szükséges az indoklás. Ha mindenkeppen szeretned indokolni, akkor a szinvonalasabb oktatast megemlitheted, de mint ahogy azt elottem is irtak, nem ez lesz a donto indok, amiert atvesznek.
En is atveteli kervenyt adtam be , es en sem irtam indoklast, pedig szakdolgozati tema miatt valtok. Akitol kerdeztem, hogy mint es hogy zajlik ez, O is azt mondta, hogy folosleges indokolni az okat a jelentkezesnek, mert elsodlegesen az altaluk megszabott szabalyok szerint nezik (kreditindex/osztondijindex, osszegyujtott kredit, szabad helyek) meg, hogy attudnak-e venni vagy sem.
Barmilyen negativkodas nelkul, inkabb arra koncentralj, ha biztosnak erzed az atvetelt akkor a targyi tematikakat gyujtogesd ossze es varj a dontesig. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!