Okj-s rendszergazda/hálozati informatikus?
Sziasztok!
Nagy rajtam a nyomás mert nemtudom eldönteni hogy merre menjek tovább tanulni és már csak 11napom van eldönteni ha főiskola/egyetemre akarok menni , de az a helyzet hogy ahogyan elnéztem az infos főiskolákat legalább 340+ pont kell az összes pesti-be és matek+info az elvárt... az info az szerencsére megy viszont a matek nem ezért nem hinném hogy bejutnék pl BMF-re. viszont Pécsett vagy Debrecenbe már lehet lenne esélyem bejutni.... DE! Nemszeretném elhagyni BP-t nagyon sok okból ezért az Okj-s képzést tudom csak mint lehetőség viszont félek hogyha elmegyek és elvégzek mondjuk egy okj-rendszergazda tanfolyamot nemfogok tudni elhelyezkedni sehol , mert természetes hogy egy diplomás rendszergazdát részesítenek előnyben mint egy OKJ-st, Mi a véleményetek erről? Illetve tudtok-e más lehetőséget okj-n és főiskola/egyetemen kívűl ahol képezhetném info tudásom és olyan képzést kaphatnék amivel jó esetbe tudnék állást is kapni ha odakerül a sor ? Várom még olyan OKJ-vel rendelkező info-s(mind1 hogy milyen terület infon belűl) illetők véleményét/hozzászólását akik tudnának bíztatni , ötletet adni. Előre is köszönöm a válaszokat , és természetesen azt is hogy elolvastátok ezt a rengeteg regényterjedelmű szöveget :) Üdv
OKJ-s rendszergazda képzésnek én szerintem sincs sok értelme. max ilyen 1-2 gépes kis céghez tudnál elmenni (pont oda ahova nem szoktak felvenni rendszergazdát), vagy csak nagyon kis összegért, ilyen nagyon alap dolgokra, pl van egy rendszermérnök és ő távfelügyleten felügyeli a rendszert és ha valami nagy gáz van oda megy megcsinálja
és te meg ott vagy a kis hibákra, napi adminisztrációra.
tehát vagy mérnök infós diploma vagy egy alternativa az is, ha megcsinálsz egy cisco képzést. sokkal többet ér, mint egy OKJ-s képzés. viszont nem ingyenes, és olyan 350.000HUF az alap képzést. viszont nemzetközileg elismert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!