Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket válasszam szegedi...

Melyiket válasszam szegedi vagy debreceni egyetem (jogi kar)?

Figyelt kérdés

Jogász szakra akarok menni. De nem tudok választani,hogy Szeged vagy Debrecen lenne jobb választás.

A nagybátyám Szegeden végzett szintén jogi karon. Nyíregyházi vagyok és a szüleim Debrecenre akarnak rábeszélni, mert akkor csak egy köpésre lennék tőlük, és mindennap haza tudnék jönni hozzájuk. Azonban sok ismerőm meg albérletbe ment, aki Debrecenbe tanul, mert nem kell mindennap haza járni. És benzin költségbe ugyanannyi. Én azonban néztem Szegedet fényképek alapján tetszik. Meg valamiért jobban mennék oda. És nem tudok dönteni. 17 éves vagyok márciusba leszek 18 és még nem volt barátom (ami tudom,hogy ciki) de ha mindennap haza kell járjak a szüleimhez még ismerkedési lehetőségem se nagyon lenne Debrecenbe.A bátyám szerette Szegedet, de én nem tudom,hogy melyek egyetem legyen az első. Mert itt rangsoron van a hangsúly. Nektek mi a véleményetek, tapasztalatok esetleg? Milyen az egyetemi élet a két városban? Ti hova mennétek?

2014. dec. 29. 17:10
 1/3 anonim válasza:

Az egyik unokatesóm Debrencenben tanult jogot. Neki nagyon bejött az ottani élet, jó az Egyetem is.

Én viszont Szegedre járok (igaz Bölcsészre) szerintem ez tipikusan egyetem város. Fiatalos, pörgős, imádnivaló.

Lehet, hogy azért mert itt lakom, de én Szegedre szavazok!!!!

2014. dec. 29. 17:24
 2/3 anonim ***** válasza:

A kettő közül mindenképpen a szegedi az erősebb.

Viszont az összes jogi kart tekintve az ELTE az első, Budapesten.

2014. dec. 29. 17:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Szeged erősebb és jobb az egyetemi élet is.
2014. dec. 30. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!