Történelem, angol érettségivel milyen szakot tudnátok javasolni?
történelemből(emelt-eddig olyan 80%) és angolból(közép-50%) fogok érettségizni, ebből a 2 tárgyból vagyok előkészítőn, remélem az angolt sikerül még feljebb húzni.
Eddig ezeket a szakokat néztem: nemzetközi igazgatási,nemzetközi gazdálkodás, szociológia. ezek tetszenek a legjobban.
ami még tetszik az igazságügyi igazgatási és a közigazgatás szervező- de ide csak a töri érettségi jó.
töri/angol még jó a közszolgálati,emberi erőforrások,nemzetközi tanulmányok szakhoz, de ezek a szakok annyira nem érdekelnek.
minden véleményt szívesen fogadok, és ha egyetemet is tudtok ajánlani az is jól jönne :)
előre is köszönöm a válaszokat.
Nem nagyon szeretnék jogász lenni szerintem nem illik hozzám, de lehet még 3 év múlva át gondolom :)
a Pázmány nem erősebb? én eddig az eltéről nem sok jót halottam. a jog azt nem tudom milyen ott.
ELTE a legerősebb jogi egyetem, de a többi ágazatban is kimagaslik, a pszichológiát tudom hogy ott nagyon elméletorientált az oktatás, elvileg a Károli jobb belőle, mert ott több a gyakorlat. Az IK karról nem nagyon tudok nyilatkozni, csak annyit, hogy ha én informatikai dologra adnám a fejem, akkor a Műegyetemre mennék, mivel az meg a mérnöki s infós dolgokból a legjobb. A BTK-t én szintúgy be fogom jelölni felvételinél, de csak az ELTE-n, bár tény hogy a legtöbb bölcsész szak nem való semmire, de inkább legyen ELTE-s, mint mondjuk Pázmányos vagy bármelyik másik.
Ami miatt gondolom rosszakat hallasz róla, az a gólyatáboros eset, de az bárhol megtörténhet, nem az egyetem volt az oka. Viszont emiatt sokan lenézik a sulit, mert hát milyen intézmény az, ahol ilyen történik. Lol. Ráadásul leginkább azok szólják le a legjobb egyetemeket (lásd Óbudaisok a BME-t), mert nem jutottak oda be, vagy kibuktak, nem bírták a tempót. Lehet engem is leszólogatni, de ez az igazság.
nekem unokatesóm eltes gyógypedre jár és nagyon nem szereti, a barátja bmere jár ő viszont nagyon szereti igaz hogy nehéz meg mindenért fizetni kell,de azért elég színvonalas.
nekem meg nem erősségem a magolás, és az a sok jogi szöveg...
Én is ismerek ELTE BGGYK-s diákot és ő imádja, neki nagy vágya, hogy logopédus lehessen. Hozzáálláson és elhivatottságon múlik sok minden.
Nekem három testvérem is BME-t végzett, kettőről biztosan tudom, hogy nem szerették, baromi kemény, de nem lehetetlen megcsinálni (amúgy építő- és informatikusmérnökök).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!