Pszichologia szakhoz milyen erettsegit kell tennem?
Figyelt kérdés
mit fogadnak el? csak a bioszt?2014. dec. 28. 10:48
1/9 anonim válasza:
Minimális önállóságra szükséged lesz, nem csak a pszichológián, hanem általánosságban a felsőoktatásban. Ilyen képességekkel jelentkezni sem fogsz tudni önállóan, ami nagyon ciki. Menj fel a felvi.hu honlapjára, és keresd meg, milyen felvételi tárgyakat fogadnak el pszichológiára. Egyébként jó sokat, tehát nem kötelező biológiából érettségizned, viszont legalább egy emelt szintű érettségi kötelező, és mivel nagyon magasak a ponthatárok minden évben, a lehető legjobban kell teljesítened, valamint egy másik emelt, vagy nyelvvizsga sem árt. Anélkül nincs sok esélyed összeszedni a 430-450 pontokat.
2/9 anonim válasza:
Idén 420-nál húzták meg az állami ponthatárát, ami viszonlag kevés, mert évek óta 440-nél nem ment lejjebb. Én is gondolkodom, hogy jelentkezek oda, de nekem angolból lesz emeltem, így a nyelvvizsga nem játszik, biológiám meg általános óta nem volt. :/
3/9 anonim válasza:
Megjegyezném, hogy az állami ponthatár csak azt jelenti, hogy a szak ponthatára nem mehet az alá. De mivel a szakokon általában kötött létszám van, így feltehetően most is az előző éviekhez hasonló magasságú ponthatárra számíthatunk. Hacsak ebben az évben kevesebb magas pontszámú jelentkezik oda. Akkor lehet kevesebb.
4/9 A kérdező kommentje:
koszonom, de konkret valaszt meg mindig nem kaptam
2015. jan. 2. 14:40
5/9 anonim válasza:
Tán menj föl a felvi.hu-ra és nézd meg, nem nagy ördöngősség. Magyart, törit, biológiát, egy élő idegennyelvet fogadnak el, más nekem nem rémlik, de ezek a fontosabbak. Ezek közül kettőt kell választani és legalább az egyiket emelt szinten teljesíteni.
6/9 A kérdező kommentje:
neztem felvin. nem talaltam. ezert irtam ide
2015. jan. 2. 14:50
7/9 anonim válasza:
8/9 A kérdező kommentje:
köszi!! :)
2015. jan. 2. 15:45
9/9 anonim válasza:
Kérdezőtől kérdezem: Sikerült elvégezni a pszichológia szakot ennyi hülye kérdés után?
Költői kérdés volt, egyértelmű, hogy a szándék is komolytalan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!